Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zorgen in Nederland: Een op de drie mensen leeft onder zeeniveau, waardoor dijken breken

Zorgen in Nederland: Een op de drie mensen leeft onder zeeniveau, waardoor dijken breken

De droogte van deze zomer heeft grote gevolgen gehad voor het rivierpeil in onze Nederlandse buurlanden, maar ook in ons eigen land. Hoewel er nog steeds boten op de Rijn tussen Duitsland en Nederland varen, drogen de zijrivieren op en barsten de kleurstoffen.

Een booteigenaar legt uit dat zijn woonboot is gezonken: In normale tijden zien we geen stenen. We zijn grasniveau en soms zijn we 6 of 7 meter hoog. Natuurlijk maak ik me zorgen, en niet alleen voor mezelf. Het is een probleem voor ons allemaal!”

Boeren zijn opgeroepen om te redden

Voor groot kwaad, grote remedies, brengen boeren nu om de twee dagen water naar de dammen, en het werkt blijkbaar. Aan het hoofd van het waterbureau van Bois-Le-Duc, Th De scheur zal geleidelijk sluiten.

Zonder de dammen zouden al veel steden onder water staan

In de zomer zijn de waterstanden laag, maar in de winter stijgt het water veel hoger en weegt het op de constructies. Als Nederland geen dijken had, zouden veel steden al onder water liggen. Een derde van de Nederlandse bevolking leeft onder de zeespiegel.

Kanalen zijn met elkaar verbonden en als een kanaal instort, kunnen de gevolgen catastrofaal zijn. In de afgelopen vijf jaar heeft Nederland vier droogteperiodes gekend. Experts vrezen dat de situatie zal verslechteren.

READ  Een tegenslag voor Wilders in zijn zoektocht naar een regeringscoalitie in Nederland