Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rellen in Amsterdam en Rotterdam na de wedstrijd Marokko-België

Rellen in Amsterdam en Rotterdam na de wedstrijd Marokko-België

De Nederlandse oproerpolitie kwam te hulp nadat grote groepen mensen zondag de straten van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag op gingen om de overwinning van Marokko op België te vieren. Volgens berichten liepen de feesten in deze drie steden uit op rellen Nederlandse krant.

In Rotterdam is een onbekend aantal mensen opgepakt, twee agenten raakten gewond bij de rel en er werd met vuurwerk en brillen naar agenten gegooid. “We weten nog steeds niet wat de schade aan de stad zal zijn”, zei de politie zondagavond. Het verkeer en het openbaar vervoer lagen door de rellen gedeeltelijk stil. Rond 19.30 uur keerde de rust eindelijk terug, zei een politiewoordvoerder, eraan toevoegend dat hij een arrestatie niet had uitgesloten.

De politie heeft een man aangehouden nadat auto’s waren vernield in Den Haag. Volgens zijn woordvoerders vermeden academici en ouderen het ergste. Op het Mercatorplein in Amsterdam-West braken rellen uit, waarbij een auto in brand werd gestoken en supporters vuurwerk afstaken. De Amsterdamse politie arresteerde ook één persoon en sluit andere arrestaties naar aanleiding van de gebeurtenissen niet uit.

In Utrecht en Amersfoort verliepen de festiviteiten wat rustiger. In de Utrechtse wijk Lombok werden slechts enkele kleine straatlantaarns geregistreerd, terwijl in Amersfoort een scooter in brand werd gestoken en vuurwerk werd afgestoken.

Soortgelijke gevallen zijn geregistreerd in BrusselZondagavond, wanneer Feesten in Parijs Het zou zijn gebeurd zonder enig idee.

READ  Nederland beteugelt CO2-uitstoot luchthavens - EURACTIV.com