Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De gijzeling kwam terecht bij een Apple-winkel in Amsterdam, waar de schutter werd aangehouden

De gijzeling kwam terecht bij een Apple-winkel in Amsterdam, waar de schutter werd aangehouden

Dinsdagavond maakte de Nederlandse politie een gijzeling bekend in een Apple-winkel in Amsterdam die enkele uren duurde, en merkte op dat een gewapende man in handen was van de politie.

“Hij ligt op straat, een robot controleert hem op explosieven”, zei de politie op Twitter, eraan toevoegend dat de laatste gijzelaar die in de winkel werd vastgehouden, in veiligheid was gebracht.

Velen werden als gijzelaars vastgehouden

Een gewapende man is dinsdagavond volgens lokale media een winkel binnengedrongen op een van de belangrijkste pleinen van de Apple Store.Amsterdam, die door de politie was afgezet. Volgens de politie hield de man een of meer mensen gegijzeld. “Er is momenteel een gijzeling in de Apple Store in Leeds. Om de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen, kunnen we geen informatie over de situatie en/of de politieoperatie delen”, aldus de politie op Twitter.

Velen wisten tijdens de gijzelingscrisis de winkel te verlaten. De Nederlandse publieke omroep NOS meldde dat de autoriteiten bezig waren om vast te stellen hoeveel mensen er in het gebouw van de winkel waren, waarbij internetgebruikers werden gevraagd terughoudend te zijn met het plaatsen van afbeeldingen.

Wat lijkt op een overval zou hebben plaatsgevonden

Volgens voorlopige informatie kreeg de politie rond 17.40 uur een melding van een gewapende overval. Volgens de Nederlandse publieke omroep NOS is de overval gegijzeld. Op sociale media werd een schutter gezien die een andere ongewapende man vasthield. Volgens de media OM 5 UURVerschillende getuigen hoorden schoten in de winkel appel winkel.

Freelance journalist Tim Wagemakers, die in een ander pand zat met uitzicht op het plein, meldde op Twitter dat hij politieagenten met getrokken wapens zag. “Het plein is leeg, mensen zitten opgesloten in de tralies, de deuren zijn gesloten”, en mensen “moeten de ramen uit”, zei hij ’s avonds.

READ  Onder het standbeeld van Raja werd een eeuwenoude capsule ontdekt