Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zegevierend over Grenoble kwalificeert OL zich voor de halve finale van de Coupe de France

Zegevierend over Grenoble kwalificeert OL zich voor de halve finale van de Coupe de France

Het OL-team is dinsdagavond op weg naar de halve finale van de Coupe de France, na een zwaarbevochten overwinning op Grenoble (2-1), in het Groupama-stadion. Na een aarzelende start, belichaamd door een poging van Matthias Phaeton (vijfde), konden de spelers van Laurent Blanc, die fysieke capaciteiten hebben als we de vele blessures meetellen (Lacazette, Aouar, Thiago Mendes, Gusto, Boateng), het tempo opvoeren naar het voortouw nemen.

Ze konden vooral rekenen op een linkervleugel die perfect werd bewogen door Nicolas Tagliafico achteraan en Givenho vooraan. In zijn eerste betovering sinds zijn aankomst van Botafogo op 31 januari, zag de Braziliaan voor het eerst de voorzet van de Argentijnse wereldkampioen op de kopbal van Bradley Barcola, die triomfantelijk in de nabije hoek binnensloeg (24). Voordat hij op zijn beurt profiteerde van een lange bal van zijn kant om zijn race te onderbreken met zijn eerste doelpunt in Frankrijk, en de tweede van zijn team (38), beschermd … dachten we vroeger.

Givinho en Tagliafico waren in vorm, maar waren beiden uitgeschakeld in de eerste helft

Hij had zelfs twee doelpunten kunnen maken als hij nauwkeuriger was geweest en niet drie keer had geframed (21, 41, 45). Ook zijn teamgenoten Rayan Chergui (10), Barkola (28) en Amin Sarr (29) onderscheiden zich door hun onhandigheid. Toen vertrokken de kopmannen van de eerste periode, Gevinho en Tagliafico, bij de rust (ze werden vervangen door Moussa Dembele en Henrique) en daarna kwam OL niet veel meer in beeld.

READ  Argentinië 4, Duitsland 2 ... 5 teams hebben het grootste aantal overwinningen in de geschiedenis van het WK behaald

Integendeel, de Grenobles kregen vertrouwen en na een eerste gele kaart van Youssoufa Bamba, die tegenover Anthony Lopez stond (72′), was het Amine Spee die profiteerde van de ongelukkige terugspeelbal van Maxence Caqueret om langs de doelman van OL te dribbelen en de spanning doen herleven (74′).

Steeds meer koorts, Lyon slaagde er niet in de pauze te maken, Brice Mobello, invaller van Esteban Salles (knieblessure, 63), stapte voor Dembele (76) en kreeg vier wijd (84). Dus beefden ze tot het einde. Maar hun dromen om een ​​beker te winnen die ze sinds 2012 niet meer hebben gewonnen, en zo Europa te vinden, zijn springlevend. Dit is het belangrijkste hier.