Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nadat hij uit de FFF was geduwd, is Noël Le Graët teruggeglipt in de FIFA en heeft hij een legale tegenaanval gelanceerd

Nadat hij uit de FFF was geduwd, is Noël Le Graët teruggeglipt in de FIFA en heeft hij een legale tegenaanval gelanceerd

Noël Le Graët blijft dinsdag 28 februari onder een uur bij de vergadering van het Uitvoerend Comité van de Franse voetbalbond (FFF). Nadat hij zich sinds 11 januari had teruggetrokken uit de zaken van het lichaam, keerde de 81-jarige voorzitter van de voetbalbond kort terug, in het bijzijn van gekozen functionarissen, naar zijn onmiskenbare sportieve successen (elf titels, waaronder het WK in 2018) en economie sinds de oprichting in 2011. Vervolgens kondigde hij aan, “zonder trillen in de stem”Hij nam ontslag, vijftien dagen nadat de minister van Sport, Amelie Odea Castera, een vernietigend auditrapport van de Inspectie Generaal van Onderwijs, Sport en Onderzoek (IGESR) overhandigd kreeg.

Deze concessie was meedogenloos toen de strop strakker werd rond de Bretonse leider, die sinds 16 januari het doelwit is van een onderzoek door het parket van Parijs wegens “morele en seksuele intimidatie” naar aanleiding van een rapport dat door de IGESR voor de rechter is gebracht.

Eenzame tachtigjarige vertrek wie “ongepast gedrag tegenover vrouwen” en de‘Sterk gecentraliseerde machtsuitoefening’ Aangeklaagd door de inspecteurs, gaven ze uitstel aan de leden van het uitvoerend comité en aan Philippe Diallo, de interim-voorzitter van de FFF. In ieder geval tot de volgende Federale Vergadering, zou het de nieuwe president moeten kiezen die de leiding zal hebben tot het einde van de ambtstermijn van de heer Le Graet, in december 2024.

Lees ook het interview: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Noël Le Graët na zijn ontslag bij FFF: “Het is een goed georganiseerde politieke mediabende”
READ  Ellen van Dykroche La Coron Defant Marilyn Rosser en Anime Van Vleuten

Ook al is de mogelijkheid van een algemene vergadering om het uitvoerend comité te ontslaan, die zou kunnen worden bijeengeroepen op verzoek van een kwart van de leden van de 218 hoofdkiezers van het FFF, niet volledig verdwenen, het ontslag van de heer Le Graët Marx begon een breuk in deze lange politiek-juridische reeks in september 2022 met de beslissing van Amelie Odea Castera om een ​​audit uit te voeren in FFF.

Ondanks de goede prestaties van de blues van Didier Deschamps, ongelukkige finalisten tegen de Argentijnse Lionel Messi, tijdens het WK 2022 in Qatar, zou deze helse reeks hebben geleid tot het uiteenvallen van het “Le Graët-systeem” en de ondergang van zijn hoofdpersoon.

Florence Hardwin, algemeen directeur sinds 2013, wordt op 11 januari door het uitvoerend comité beschouwd als een voorzorgsmaatregel en zal worden ontslagen wegens ernstig wangedrag. Ze beschuldigt haar voormalige supervisor ervan haar te hosten “Doha”begin januari, en afkomstig van ” klokkenluider en slachtoffer van daden van “seksuele en morele intimidatie”, beweerd door dhr. Le Graët.

Lees ook het verhaal: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Noel Le Graet neemt ontslag als voorzitter van de Franse voetbalbond na een chaotisch einde van zijn regeerperiode

Een bloedige opvolgingsoorlog dreigt

Temidden van de ruïnes van zwak federaal bestuur dat “mislukkingen” Vastgesteld door de IGESR, gaf het Uitvoerend Comité er de voorkeur aan te groeten “Uitstekende resultaten” Zijn afgetreden voorzitter en zwaaien met de aantrekkelijke figuren van het lichaam, dat een hoog kapitaal (56 miljoen euro), een recordbudget (274 miljoen euro) en een zeer royale (104,2 miljoen euro gedoneerd door het seizoen 2021-2022) heeft bij de amateur wereld. FFF “Regering” betreurt de inspecteur-generaal “Het is niet zozeer gebaseerd op objectieve feiten als wel op inschattingen die soms hebben geleid tot onevenredige minachting voor het lichaam.”.

Je hebt nog 56,97% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.

READ  Hoe groot is de kans dat Frankrijk een medaille krijgt in de atletiek? De winnende blauwe negen