Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ze zijn jong, getalenteerd en hongerig naar overwinningen

Canadese schaatsers kwamen na de training, een paar dagen voor hun vertrek, unaniem bijeen. Ze zijn verheugd om het reizen te hervatten en te strijden tegen de beste ter wereld.

Volgens de analyse van Charles Hamlin is het drie en een half jaar geleden dat ik in Azië ben geweest. We zullen opnieuw moeten leren reizen. We komen vaker, maar we zorgen dat we goed voorbereid zijn.

Direct na Peking nemen de schaatsers vanaf 28 oktober deel aan het WK in Nagoya, Japan.

Voor New Brunswick Courtney Sarlault is deze reis daar een teken van normaal leven hervat, terwijl voor anderen, zoals Stephen Dubois, de wedstrijden een gelegenheid zullen zijn om hun plaats op het wereldtoneel te beoordelen.

Voor velen van hen dateert de laatste internationale wedstrijd van het WK dat afgelopen voorjaar in Nederland plaatsvond. Aziatische schaatsers waren echter niet aanwezig.

Het is lang geleden dat we hebben gestreden tegen de Chinezen, de Koreanen en de Japanners, zoals Charles Hamlin beweert. We zullen opnieuw moeten leren hoe ze racen.

Drievoudig Olympisch medaillewinnaar Kim Poetin heeft beide werelden over het hoofd gezien. Haar laatste contact met enkele van de beste skaters ter wereld gaat nog verder terug.

Ik kan niet wachten, het is opwindend om te bedenken dat ik geen idee heb op welk niveau ze zijn. We horen de verhalen, de Koreanen hebben een sterk team en zij zijn onze grootste concurrenten. Ik kan gewoon niet wachten om het te zien, want we weten het niet [à quoi s’attendre].

Citaat van:Kim Poetin

Ondanks dit onbekende is coach Sebastian Kroos ervan overtuigd dat het Canadese team nog steeds tot de besten van de wereld behoort. Hij wijst erop dat we ze niet hebben gezien, maar ze hebben ook niet met ons geracet. De verrassing kan twee kanten op. We zijn ervan overtuigd dat we geweldige dingen doen op training.

READ  In drie jaar van de Spelen van Parijs, angst voor de buik

Kim Poetin is al enthousiast over haar terugkeer naar de internationale competitie. Haar ogen lichten nog meer op als ze het heeft over haar estafetteploeggenoten.

Florence, Courtney, Alison, Camille, Danai, wij zijn atleten die echt snel kunnen bewegen. De estafette, ik vind het heel spannend, want ik heb nog nooit een team zo snel gezien. Ik kan niet wachten om te zien wat er internationaal gebeurtzoals jij zegt.

jeugdig enthousiasme

Misschien is de reden voor het aanstekelijke enthousiasme van Canadese skaters de gemiddelde leeftijd van de teamleden. Charles Hamlin, die aan vier Olympische Spelen heeft deelgenomen, zei dat dit het jongste team is waarin hij ooit heeft deelgenomen.

Charles Hamlin.

Foto: Twitter ISU

De kern van de schaatsers die we uit Vancouver kregen, was op de drie Olympische Spelen ongeveer hetzelfde, merkt de 37-jarige veteraan op. Er was al een wisseling van de wacht. het is de vrolijk Laten we eens kijken dat er in Canada jonge veteranen zijn die klaar zijn om de leiding te nemen.

Stephen Dubois, 24, waardeert de energie van deze opvolging zeer.

Ik vind het dit jaar erg leuk. Jongeren zijn heel intiem, willen beter worden en vragen veel advies. Ze werken hard, het is een energieJoe echt vrolijk Anders zijn dan voorgaande jaren.

Citaat van:Stephen Dubois

Gevoelens worden gedeeld met Kim Poetin. Dit zijn de meiden een uitdaging Op het ijs, zowel fysiek als mentaal. Het is heel motiverend om met hen te oefenen. De top vijf of zes zijn zeer goede atleten en het komt zelden voor dat ik altijd als eerste finish in trainingen.

READ  Arsenal valt naar Newcastle en ziet de Champions League wegglippen

Ik denk dat we een team hebben dat wil winnen en mensen wil laten zien wat we kunnen, zoals Charles Hamlin benadrukt. Ik kan niet wachten om erachter te komen hoe kinderen Ik ga optreden in Azië.

De vijfvoudig Olympisch medaillewinnaar heeft het vaak over: voor hem kinderen. Zelfs als iemand het gevoel heeft dat hij zichzelf niet op de eerste plaats wil zetten, aarzelen anderen niet om op te merken dat hij een ongelooflijke achtergrond heeft.

Charles heeft vier Olympische Spelen gedaan, het is nog steeds indrukwekkend, zegt Maxime Lohn. Het is de hele tijd stil de focus. Hij is echt een stille leider. Zijn toestand is veranderd, hij staat meer open voor ons en geeft ons advies. Ik denk dat het echt geweldig is om iemand in het team te hebben met zoveel ervaring die al die jaren de touwtjes in handen heeft gehad. Het is de moeite waard om van te leren.

Wat betreft Kim Poetin, 26, ze weigert zichzelf te verklaren Teamgids vrouwelijk. Ik zie mezelf echt als een gelijke met henzegt de atleet.

Ze steekt haar vinger naar de hemel.

Kim Poetin

Foto: schaatsen Canada

Maar als ze vertelt over haar relatie met Florence Brunel, een veelbelovende kunstschaatsster die op haar 17e een volledig eerste seizoen op het internationale toneel zal meemaken, geeft ze toe Je drinkt vaak koffie met haar.

Ze herinnert zich ook haar speciale relatie met Marianne Saint Gillet in die tijd, waardoor ze haar emoties kon beheersen: Ik krijg de indruk dat Florence en ik dat tegenwoordig doen. We hebben ups en downs, en als we jonger zijn, voelen we ze meer.

READ  Nadal's erkenning van de boodschap van Federer na zijn kroning op Roland Garros!

Poetin lachte toen er werd gesuggereerd dat het was zoals een mentor zou doen.

Een stap tegelijk

De samenstelling van het Canadese team dat zal deelnemen aan de Olympische Spelen in Peking is nog niet bekend. De jongeren kunnen dus nog steeds hun talenten laten zien tijdens de volgende twee WK-evenementen.

De schaatsers die Canada in deze wedstrijden zullen vertegenwoordigen, zijn Kim Bottin, Courtney Sarault, Florence Brunel, Alison Charles, Camille de Serres-Renville en Dana Bliss aan de dameszijde, terwijl aan de herenzijde Stephen Dubois, Pascal Dion, Charles Hamlin , Jordan-Pierre Gill, Maxime Loone en William Dandino.

De meesten zeiden dat ze stap voor stap gingen, één wedstrijd per keer, om zich niet te laten meeslepen. Als je wegkijkt, maak ik me zorgen, geeft Florence Brunel toe.

De schaatsers zijn in volle gang.

Florence Brunelli op de Olympische Jeugdspelen

Foto: OIS/Jed Leicester/Jed Leicester voor OIS

Ik hoop naar de spelen te gaan, ik zal er alles aan doen om daarheen te gaan, maar ik kijk niet ver. De spellen zijn in februari, dat is oktober, en tegen die tijd zijn er veel mogelijkheden voor verbetering.

Citaat van:Florence Brunel