Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eindhoven: Mario Gotze heeft zichzelf gevonden

Toen hij het enige doelpunt scoorde in de WK-finale van 2014 tussen Duitsland en Argentinië in de extra tijd (1-0), na een paar minuten na het einde van de reguliere speeltijd, stelden we ons voor dat Mario Gotze, die pas 22 jaar oud was, , zou zeker een andere dimensie ingaan. Anders dan dat, zeven jaar later, speelt vandaag het wonderkind van het Duitse voetbal in het Nederlands kampioenschap, in het team van PSV Eindhoven waarmee hij zijn tweede seizoen speelt. Hij trok zich natuurlijk terug toen hij zeer grote dingen profeteerde. Maar hij heeft eindelijk plezier na een aantal ingewikkelde seizoenen.

In de buurt van Flik

Hij werd genomineerd voor de Ballon d’Or in 2014 en bleef spelen in Bayern München zonder volledig te winnen, en hij kreeg veel kritiek te verduren, vooral van Franz Beckenbauer, die hem bekritiseerde omdat hij niet meedeed. Sommigen gaven ook aan dat hij de neiging had om aan te komen. En Pep Guardiola, die in Beieren onder hem stond, genas hem ook niet. Na regelmatig geblesseerd te zijn, keerde hij in 2016 terug naar zijn trainingsclub Dortmund, maar werd een paar maanden later ziek door stofwisselingsstoornissen. Zelfs de Duitse pers zal spreken over myopathie. Hij zou toen verloren hebben in het voetbal, maar keerde terug in de zomer van 2017. Maar als Peter Boss hem vertrouwt, zijn vervanger Peter Stoeger veel minder, en nog steeds in verlegenheid gebracht door fysieke problemen, zal hij moeten wachten op het tweede seizoen van de wedstrijd 2018-2019 Om op termijn de startpositie terug te krijgen, met Lucien Favre.

Behalve dat hij dan wordt geregisseerd door jongeren van Borussia, die hem niet verlengen en hem in 2020 vrijlaten. Hij vond het dan ook leuk om bij PSV Eindhoven te spelen, dat hij vorige maand verlengde tot 2024. Een voor de hand liggende beslissing gezien de start van de 29-jarige -old’s seizoen, dat hij een belangrijke aanwinst zal blijven in de huidige Eredivisie tweede donderdagavond tegen Monaco (21.00 uur), tijdens de derde dag van de groepsfase wedstrijd van het toernooi. Europa League, en zondag voor een schok tegen Ajax. Gotze, die het belang van zijn coach Roger Schmidt benadrukt, is de speler van PSV die sinds het begin van het seizoen de meeste kansen heeft gecreëerd (37), vijf goals en zes assists heeft in 17 wedstrijden in alle competities. Een vorm die hoop geeft op een onwaarschijnlijke terugkeer met keuze. Hij gaf ook aan Sky toe dat hij regelmatig spreekt met de nieuwe Duitse coach Hansi Flick, met wie hij heel dichtbij is. Het verhaal zal leuk zijn.

READ  Xeka zet zich in voor Brin!