Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rennes verslaat Moura in Maribor in Europa League en pakt leiding

Lange tijd speelde Stade Rennes zichzelf schrik aan, donderdagavond in Maribor, tijdens de derde dag van de European League Conference (Groep G). Tegen de zeer nederige Slovenen van N.S. Mura domineerden ze vrijwel, maar ze konden niet te gevaarlijk zijn. In de eerste helft maakten ze in ieder geval twee van hun kansen.

Na een kopbal van Hamra Traore op de lat (6) zette Serho Guerassi als eerste een strafschop om die hij zelf kreeg (17). Daarna was het de onverzadigbare Gaitan Laborde die profiteerde van de eerste treffer van Baptiste Santamaria, en werd terugbetaald, om de voorsprong terug te geven aan Breton en zijn negende doelpunt dit seizoen te scoren, in alle competities (41). Doordat Mitja-Lautrec tussen de twee de gelijkmaker op de counter maakte, werd hij volledig in de steek gelaten door de verdediging van Rennes (20).

Wijzigingen die niet hebben geholpen

Na de rust hielpen misschien de vele wisselingen en de intrede van meerdere jonge duiven een beetje, Rin was minder overtuigend en creëerde weinig mogelijkheden om dekking te zoeken. Erger nog, ze slagen er uiteindelijk in elkaar onnodig bang te maken, zoals in het close-angleshot van Amadej Marosa, geschoten door Alfred Gomis (90 + 3).