Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Monaco verhuist naar Eindhoven

Media365 Redactie, geplaatst op donderdag 21 oktober 2021 om 22:50 uur.

Mede dankzij het doelpunt van Diop in de laatste minuten versloeg Monaco tijdens de derde speeldag van de European League Eindhoven (1-2). In het klassement leiden spelers van Kovac de tweede groep.

Monaco, PSV Eindhoven en Real Sociedad zouden in de groepsfase van de Europa League een driedubbel duel moeten spelen. Op weg naar Nederland boekte de club uit het Prinsdom donderdagavond een belangrijke overwinning (1-2). Groot succes bij het maken van berekeningen, en een bonus voor zijn tekst. Want het waren de mannen van Niko Kovac die de leiding namen in deze wedstrijd.

Monaco heeft zijn functies goed beheerd

Nou, aan de touwtjes, met een efficiënte defensieve organisatie en een soevereine middenvelder, had Monaco een goede eerste periode. Er zat echt logica in ASM om de stelling vrij te spelen door Myron Boadu, goed bediend door Caio Henrique na een kwartier spelen (0-1, 20). Vooral omdat Boadu zelf, zeer rusteloos, andere rillingen door de Bataafse verdediging stuurde (VIII, veertig). Kortom, Monaco handhaafde zijn wet zonder dat iemand iets vond om over te klagen.

Het werd nog erger toen we terugkwamen uit de kleedkamer. PS Eindhoven besteedde er een seconde aan om voor een echt hoogtepunt te zorgen. Na een aantal verhitte stops wordt het gebouw kort voor het uur door Cody Gakbo getoond, gecomponeerd voor een rechts-rechts restauratie (1-1, 59). In het laatste kwartier werden de lijnen uitgerekt en ASM vond eindelijk de middelen om terug naar voren te komen op de draad. Na een grote kans van de aanstaande Wissam Ben Yedder (82), nam Sofiane Diop het kostuum van de redder aan door de tweede kaviaar van Caio Henrique te exploiteren (1-2, 89). Een voordeel dat Monaco tot het laatste fluitsignaal behield. Zo domineert de Principality Club deze groep B, voor Real Sociedad.

READ  Hojbjerg en Bale, twee Spurs op missie naar onderkomen