Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Xavi Simons scoort zijn eerste doelpunt voor Nederland – Sport.fr

Xavi Simons scoort zijn eerste doelpunt voor Nederland – Sport.fr

Paris Saint-Germain aanvallende middenvelder Xavi Simons opende gisteravond een tegenaanval voor het Nederlands elftal.

Xavi Simons staat nog tot juni 2027 onder contract bij Paris Saint-Germain en weet nog steeds niet wat zijn toekomst in petto heeft. Hij zou opnieuw uitgeleend moeten worden door de hoofdstadclub. Bayern, Leipzig en Barcelona kijken er naar uit, maar de Nederlandse aanvallende middenvelder heeft besloten zich te concentreren op het EK 2024 voordat hij een besluit neemt over zijn toekomst.

Uitgeleend aan PSV Eindhoven in 2022-2023 en vervolgens aan RB Leipzig in 2023-2024, was Simons de afgelopen twee seizoenen briljant. Aan de andere kant had de 21-jarige aanvallende middenvelder tot dan toe moeite om in de opstelling te presteren. Zijn coach Ronald Koeman bekritiseerde hem afgelopen maart zelfs publiekelijk toen hij aankondigde dat hij op gevaarlijke plekken te vaak de bal verloor en niet collectief genoeg speelde. Uitspraken die nuttig waren voor de Amsterdammer sinds hij zijn eerste doelpunt scoorde met Nederland tijdens de Nederlandse overwinning op IJsland (4-0).

“Iedereen is blij. Nu we beginnen, kunnen we niet wachten en gaan. Het is speciaal om te scoren voor mijn land, en ik ben erg trots om hier te zijn en mijn droom waar te maken. We gaan met een geweldig gevoel de wedstrijd van zondag in.” .”vertrouwde Xavi Simmons een microfoon toe ons.

Dit belooft veel goeds voor Nederland, dat het EK 2024 met vertrouwen tegemoet gaat.

READ  Turkse Grand Prix - FP3: Gazelle-kapitein in de regen voor kwalificatie | F1only.fr