Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Makinson Geletti pakt brons op de tienkamp op de Europese kampioenschappen, het Olympische minimum van hem en Kevin Mayer

Makinson Geletti pakt brons op de tienkamp op de Europese kampioenschappen, het Olympische minimum van hem en Kevin Mayer

Makinson Geletti heeft zijn eerste internationale medaille met brons op de tienkamp die hij dinsdagavond won aan het einde van de 1500 meter, die werd afgelegd in een tijd van 4:27:70. De titel gaat naar de Est Johannes Erem (8764 punten), voor de Noor Sander Skotheim (8635 punten).

Met 8.606 punten zette de 25-jarige Geletti een nieuw persoonlijk record neer en behaalde ook het Olympisch minimum (8.460 punten). Hij werd ook de tweede Franse artiest achter Kevin Mayer en zijn 9.126 punten. “Deze dag was een strijd, ik heb elf evenementen gedaan in plaats van tien, Dat deed hij, verwijzend naar de race op de 110 meter horden waarin hij dinsdagochtend twee keer moest lopen vanwege een technisch probleem met de luidspreker vroeg in de race. Ik heb het doel bereikt, ook al hoopte ik op betere prestaties in termen van pure prestaties, omdat er hiaten waren. Dat mogen we niet aan Parijs overlaten. »

“Mij werd alleen het minimum verteld, ik doe atletiek voor prestaties, en het maximum.”

Kevin Mayer eindigde in deze tienkamp opnieuw als vijfde met 8.476 punten en behaalde daarmee ook het Olympische doel, na een dag gekenmerkt door grote schrikmomenten in het polsstokspringen (derde poging op 5 meter). Maar het belangrijkste lag ergens anders: zijn eerste tienkamp sinds zijn wereldtitel in 2022 in Eugene volbrengen en zich daarmee bevrijden van het minimum. Het contract werd gesloten voor degene die de Olympische gouden medaille zou nastreven na het claimen van twee zilveren medailles in Rio en Tokio.

READ  Fabio Quartararo zet de snelste tijd in de Duitse Grand Prix-training

“Het is de definitie van alle zwaarte die op mijn borst drukte, Mayer zei in de gemengde zone. Sinds Boedapest praten ze alleen maar over het minimum, ik vind het helemaal niet leuk, ik doe aan atletiek voor prestatie en maximum. Ik kan niet wachten om weer naar de sportschool te gaan. Met de cafeïnevrije koffie die ik zojuist heb gezet, zal ik geen favoriet zijn in Parijs, dit is perfect. »