Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

WK-kwalificatie: Verkeerde start voor Frankrijk, Nederland en Kroatië – WK 2022

Groep E: België draait wedstrijd tegen Wales, Tsjechië verslaat Estland

België versloeg Wales met 3-1 (2-1). Harry Wilson bezorgde Wales de eerste voorsprong (11). Maar Kevin de Bruyne (22) en Thorgen Hazard (28) keerden voor rust terug om te spelen. Romelu Lukaku won toen met 3-1 (73e) met een strafschop.

In Estland won Tsjechië met 6-2 (4-1). Estland verwacht een verrassing als Reno Sabinen (11) de leiding neemt. Patrick Schick (18), Antonin Barak (27), drievoudig Thomas Suzuk (32/43/48/48) en Jacob Jankto (56) bevestigden de duidelijke voorwaarden. Henry Anier (86) scoorde het tweede doelpunt van Estland. De wedstrijd vond plaats in de Poolse stad Laplin in strijd met de reisbeperkingen.

Poule G: bekentenis Nederland, Noorwegen met verkeerde start in Turkije

Nederland verloor in Turkije 2: 4 (0: 2), een slechte start. Brock Yilmas (15 en 34 / penalty) bezorgde Turkije voor rust de leiding. Kort na de hervatting steeg Hakan Kalnoclu naar 3-0 (46). Oranje worstelde lang, maar toen werd hun hoop gestrand: Davy Klaassen (75e) en Luke de Jong (76e) werden ingekort. Opnieuw verduidelijkte Brooke Yilmas: hij scoorde de openingszege van Turkije met een vrije trap in de 81e minuut. Memphis Debay (90 + 5) beboet Nederland.

Noorwegen versloeg Gibraltar met 3-0 (2-0). Ontmoet Alexander Charlotte (43.), Christian Thorswet (45.), Jonas Svensson (57.). Het heeft opgeroepen tot een boycot in Noorwegen vanwege mensenrechtenschendingen in Qatar. De vereniging was nog niet geïnteresseerd om dit te volgen, maar de groep gebruikte een bericht in Gibraltar.

READ  In Nederland mondden protesten tegen gezondheidsbeperkingen uit in rellen

Nieuwe aanvoerders Martin Edgard en PVP-aanvaller Earling Holland en hun teamgenoten droegen warme T-shirts voorafgaand aan de wedstrijd tegen Gibraltar. “Hoffelijkheid – op en naast het veld” (Hoffelijkheid – op en buiten het veld). Toen hadden ze shirts die leken op de letters van het volkslied “Mensenrechten – Pitch in en out” (Mensenrechten – op en naast het veld).