Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

India is een belangrijke speler in de Indo-Pacific regio: Nederlandse ambassadeur Morton van den Berg, India News

India is een belangrijke speler in de Indo-Pacific regio: Nederlandse ambassadeur Morton van den Berg, India News

De Nederlandse ambassadeur Morton van den Berg zei dat India een ‘hoofdrolspeler is in de Indo-Pacific-natie’ en New Delhi ziet als een ‘sleutelpartner bij het aangaan van alle uitdagingen in de Indo-Pacific-regio’. In een exclusieve toespraak tot onze diplomatieke hoofdcorrespondent Siddhant Sibal, prees Morton van den Berg de rol van India in de Govt-epidemie. “Gelukkig heeft India een grote verantwoordelijkheid om zichzelf te profileren als een belangrijke vaccinproducent”, zei hij, eraan toevoegend dat het “een zeer positieve impact heeft op de wereld bij het omgaan met de epidemische crisis.”

De Nederlandse premier Mark Rutte en de premier van India Narendra Modi hielden vrijdag een virtuele bijeenkomst. Een van de belangrijkste resultaten van de bijeenkomst was de aankondiging van een ‘watergerelateerd strategisch partnerschap’ tussen de twee landen. Nederland is wereldleider op het gebied van waterbeheer en een samenwerking met New Delhi is gericht op het vergroten van onderzoek en innovatie op dit gebied.

Siddhant Sibal: belangrijkste resultaten van de virtuele top?

Morton van den Berg: Nederland en India hebben een langdurige relatie en de twee premiers kennen elkaar goed. Het was dus een heel open en productief publiek. Het resultaat was een strategisch partnerschap op het water tussen Nederland en India. In India zijn we al actief op het gebied van water in het omgaan met waterbeheer, overstromingen en waterschaarste. We hebben een groot project in Chennai en we hebben veel onderzoek gedaan met India en we hebben besloten om het naar een hoger niveau te tillen, zodat er een strategische relatie in water zou moeten zijn om de uitdagingen aan te gaan waarmee we allebei in onze landen worden geconfronteerd. ​

READ  De aanpak van Kylian Mbappé verrast iedereen

Siddhant Sibal: Hoe zie je de verloving India-Nederland vooruitgaan?

Morton van den Berg: We zullen meer bijeenkomsten houden op politiek niveau. We hebben de samenwerking op het gebied van water verbeterd. We zijn zeer actief in onderzoek en innovatie en versterken zo onze gezamenlijke onderzoeksprojecten. We hebben samenwerking met India op het gebied van wetenschap en biotechnologie. De samenwerking op het gebied van gezondheid, landbouw en water versterken op basis van onderzoek, handel en investeringen. Over de ruimtevaart: de nauwe relatie tussen de twee landen. We zien veel kansen. In termen van energie en klimaat. We zijn beide partners in de International Solar Alliance. India is ambitieus op het gebied van hernieuwbare energie. Veel mogelijkheden in zeelucht, zonne-energie, een rastersysteem. We besloten om naar het volgende niveau te gaan om de uitdagingen van het klimaat aan te pakken.

Siddhant Sibal: Nederland is wereldleider op het gebied van klimaattechnologie. Uw premier staat bekend om het fietsen en premier Modi heeft de cyclus geschonken. Hoe zijn de twee landen betrokken bij klimaatkwesties?

Morton van den Berg: Dit is een heel belangrijk onderdeel omdat de klimaatuitdaging een echte wereldwijde crisis is en een van de grootste crises waarmee we op dit moment na de staatsgreep worden geconfronteerd. Wat we moeten doen, is snel de duurzame groei in Nederland en India volgen. We zijn partners in de ontwikkeling van schone technologieën en het is belangrijk om te werken aan decarbonisatie, in de context van de International Solar Alliance, om de twee landen te helpen in Afrika samen te werken om snel toezicht te houden op duurzame ontwikkeling, schonere technologieën te introduceren en fossiele brandstoffen op te sporen. sneller.

READ  Nicki Minaj heeft zijn excuses aangeboden nadat ze in Nederland was gearresteerd wegens drugsbezit

Siddhant Sibal: Wat is het standpunt van Nederland over de Indo-Pacific?

Morton van den Berg: Het belangrijkste deel van de Indo-Pacific regio. Als je naar de economische statistieken kijkt, zijn dit de belangrijkste ter wereld. Dus aan de ene kant zie je veel economische kansen, je ziet een aantal uitdagingen, wat zorgen, dus we zijn erg voorstander van een samenleving die gebaseerd is op open inclusieve regels. De twee premiers bespraken over dit onderwerp hoe de instellingen kunnen worden versterkt, hoe de rechtsstaat kan worden versterkt en hoe de instellingen kunnen worden versterkt om de rechtsstaat te handhaven. We doen het op basis van discussie. We krijgen meer samenwerking op het gebied van maritieme veiligheid, kennis delen, trainen, samen sporten en ga zo maar door. We zien India als een belangrijke speler in de Indo-Pacific-regio en we zien India als een belangrijke partner bij het aangaan van alle uitdagingen in de Indo-Pacific-regio. Nederland heeft Indo-Pacific strategieën en richtlijnen voorgesteld over hoe we de uitdagingen in de Indo-Pacific regio kunnen aangaan.

Siddhant Sibal: Hoe zijn de twee landen van plan om de samenwerking op het gebied van infecties en vaccins te intensiveren?

Morton van den Berg: De regering is een grote zorg voor ons allemaal. Beide landen werken samen op het gebied van gezondheidskwesties. Met betrekking tot vaccinontwikkeling, onderzoek en wetenschap. Serum Company heeft een fabriek in Nederland. Daarom is er een nauwe samenwerking met het serumbedrijf en India heeft zichzelf geprojecteerd als een zeer belangrijk vaccinproducerend land, dat grote verantwoordelijkheid op zich neemt en een zeer positieve impact heeft op de wereld bij het omgaan met de infectiecrisis door de overheid. We kijken ernaar uit om onze samenwerking op het gebied van vaccinontwikkeling en vaccinproductie te versterken.

READ  De voormalige premier en zijn vrouw, elk 93, hebben zichzelf geëuthanaseerd als ‘dubbelgangers’.

Siddhant Sibal: Een persoonlijke vraag, kun je praten over de geschiedenis van de plek waar je woont?

Morton von Denberg: De residentie van de Nederlandse ambassadeur Jinnah House Gandhi, Jinnah en Nehru bespraken vrijheid en afscheiding in deze bibliotheek. Dus historisch gezien is dit een zeer belangrijke plaats, er vonden veel belangrijke discussies plaats, Nehru, Gandhi kwamen hier. Het is een voorrecht om ambassadeur in India te zijn en op deze historische plek in India te wonen.