Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

615 miljoen euro voor Quantum Delta NL voor kwantumonderzoek in Nederland

9 april 2021 – Quantum Delta NL, een onderzoeksproject waaraan de Universiteit Leiden deelneemt, ontvangt 15.615 miljoen euro van het Nationaal Ontwikkelingsfonds om Nederland te helpen ontwikkelen tot koploper op het gebied van kwantumtechnologie. Dit is bekend gemaakt bij de presentatie van de gehonoreerde projecten in Den Haag.

Quantum Delta NL is een samenwerking tussen bedrijven en onderzoeksinstellingen die onderzoek doen in vijf centra van de universiteiten van Delft, Leiden, Amsterdam, Twente en Eindhoven.

Onderzoeks groep Toepassingskwantumalgoritmen (aQa) Ontwikkelt kwantumalgoritmen voor chemische en materiaalkundige toepassingen in samenwerking met Google, Shell, Volkswagen en Total van het Leiden Institute for Physics and Computer Science.

Erg opgewonden

‘Er wordt al twintig jaar onderzoek gedaan naar kwantumcomputers, waardoor het nog dichter bij de toepassing in de echte wereld komt’, zegt Carlo Beaner, hoogleraar theoretische fysica en vice-president van quantum delta NL. ‘Ik vind onder mijn studenten een groot enthousiasme om abstracte concepten te gebruiken om praktische problemen uit de kwantumfysica op te lossen. Dit is de revolutionaire technologie van hun generatie. ​

Het doel van aQa is om de kwantumalgoritmen in de praktijk te brengen voor vragen die verband houden met sociale en economische kwesties. We werken nauw samen met onze industriële partners om deze grote investeringen zo effectief mogelijk te maken ”, zegt informatica-onderzoeker Vedron Tanzko. Onlangs publiceerde hij in het tijdschrift Nature Over kunstmatige intelligentie geïmplementeerd door kwantumcomputers

Kwantumtechnologie

De ambitie van Quantum Delta NL is om de komende zeven jaar Nederland te vestigen als Silicon Valley voor quantumtechnologie in Europa. Het project voorziet in de verdere ontwikkeling van quantum computing en het quantuminternet, dat openstaat voor eindgebruikers op het gebied van onderwijs en bedrijfsleven en samenleving.

READ  In Nederland de verontschuldiging van Mark Rudd voor de slavernij

Het streeft naar een bloeiend ecosysteem dat over bedrijfsgrenzen heen samenwerkt om een ​​nieuwe eco-hightechsector te creëren die talent op alle niveaus ontwikkelt.


Bron: Universiteit Leiden