WK-kwalificatie | België en Nederland zijn gastheer van de rellen

België en Nederland scoorden dinsdag 15 doelpunten in de WK-kwalificatiewedstrijden, terwijl Portugal Cristiano Ronaldo versloeg in een overwinning op Luxemburg.

België versloeg Wit-Rusland met 8-0 om bovenaan in Groep E te eindigen, terwijl Oranje Gibraltar met 7-0 versloeg om als tweede te eindigen in Groep G achter Turkije.

Ronaldo scoorde zijn 31e doelpunt in een WK-kwalificatiewedstrijd in het begin van de tweede helft met de overwinning van Portugal.

Tweede helft achteruitgang

Gibraltar, op de 195e plaats van de wereldranglijst, hield Nederland vlak voor rust vast, maar stortte in de tweede helft in op het kunstgras bij Victoria Stadium.

De toeschouwers eindigden als 64ste met vier doelpunten in hun 1-0 voorsprong in de rust en kwamen toen dicht bij nog twee resultaten.

Turkije miste hun derde kans op overwinning na een 2-0 voorsprong 3-3 met Letland.

Resultaten: Groep A: Luxemburg 1 (Rodriguez 30) verloor van Portugal 3 (Jota 45 + 2, Ronaldo 51, Joao Palhinha 80); Azerbeidzjan 1 (Makhmudov 59-pen) verloor van Servië 2 (A.Mitrovic 16, 81).

Groep E: Wales 1 (James 82) BT Tsjechië 0; België 8 (Patsui 14, Vancan 17, 89, Trosart 38, 76, Toku 42, Brad 49, Pentake 70) P.D. Wit-Rusland 0.

Groep G: Gibraltar 0 naar Nederland 7 (Perquis 42, L. D. Zhang 55, Debe 61, 88, Vijnaltham 62, Malen 64, Van de Peak 85); Turkije 3 (Kenan Karaman 2, Hakan Calhanoklu 33, Burak Yilmas 52) met Letland 3 (Travia 3) (Sawalniks 35, Ultrikis 58, D. Iconix 79); Montenegro verloor van Noorwegen 1 (Sorlot 35).

Groep H: Kroatië 3 (Perisic 62, Motrik 76-pen, Breccalo 90) PD Malta 0; Slowakije 2 (Screenier 38, Mac 74) BD Rusland 1 (Fernandez 71); Cyprus 1 (Pitas 42) BT Slovenië 0.

READ  Nederland: De Wolf, een onrustige buur?