Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Shell verwerft het volledige eigendom van ‘Nederland’ aan ‘Sea Wind Farm’

Shell heeft aangekondigd 100% eigenaar te zijn geworden van wat wordt beschouwd als het eerste Nederlandse windmolenpark op zee.

Olie- en gasbedrijf Ekmund Ann Zee heeft de volledige eigendom van het windpark verworven na het verwerven van het aandeel van Wattenfall in het project.

Het windpark, gebouwd in 2006, heeft 36 turbines en een totaal vermogen van 108 MW, dat naar schatting maximaal 100.000 huishoudens van stroom kan voorzien.

Hazel de Zhang, directeur-generaal van Offshore Wind Europe bij Shell, zei: “Zeelucht speelt een belangrijke rol bij de overdracht van energie.

“We hebben al veel geleerd van de bouw van dit eerste Nederlandse windpark op zee en ik ben blij dat we op deze manier onze bijdrage blijven leveren aan energieomzetting.”

Caspar Simonson, hoofd Vastgoedbeheer: “We kunnen de lessen die zijn geleerd van het eerste Nederlandse Marine Windpark toepassen op Holland’s Cust Suite en andere toekomstige Marine Wind Farms.

“Dankzij de verkoop kan Wattenfall zich meer concentreren op de ontwikkeling van onze nieuwe projecten.”

Als je dit verhaal leuk vond, kun je je aanmelden voor onze wekelijkse e-mail Energie Live Nieuws – Als u meer wilt weten over de reis naar netto nul in 2050, kunt u zich aanmelden Het toekomstige netto is nul Nieuwsbrief.

READ  Europese en internationale culturele kwesties: CHEC in Nederland