Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Willem-Alexander uit Nederland brengt persoonlijk eerbetoon aan Felipe en Letizia uit Spanje

Willem-Alexander uit Nederland brengt persoonlijk eerbetoon aan Felipe en Letizia uit Spanje

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima der Nederlanden nodigen Filips VI en Koningin Letizia van Spanje uit voor een uitgebreid staatsdiner in het Koninklijk Paleis in Amsterdam op 17 april 2024. Bij deze gelegenheid herinnerden de vorsten in bewonderenswaardig persoonlijke toespraken aan de sterke banden die hun land en hun families verenigen!

Het kostte de chef-koks van het Koninklijk Paleis in Amsterdam twee maanden om het perfecte menu te ontwerpen: krabcocktail met asperges en kreeftenvinaigrette, gnocchi met basilicum en ossenstaart, in de pan geroosterde polenta met geroosterde aubergine en kruiden. en groenten en als afsluiter een karameltaartje met pittige roomcrumble en chocoladesaus. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima der Nederlanden waren verantwoordelijk voor de keuze van de gerechten voor het staatsdiner dat op 17 april ter ere van Felipe VI en Koningin Letizia werd gegeven.

Lees meer >> Felipe VI en Letizia uit Spanje: Welkom in Nederland!

De wijnen die dit verfijnde en genereuze diner begeleiden, komen allemaal uit de koninklijke kelder. Van het bloemrijke serviesgoed versierd met het gouden monogram van Willem-Alexander tot de boeketten op de wit gedekte tafels: de Nederlandse autoriteiten zijn van plan om van deze avond een onvergetelijke avond te maken. Het zal voor het eerst sinds Felipe's troonsbestijging tien jaar geleden zijn dat het Spaanse soevereine echtpaar een tweedaags staatsbezoek aan Nederland brengt. Hallo!.

Koningin Letizia, Felipe VI, Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima der Nederlanden heten gasten welkom op een staatsdiner in het Koninklijk Paleis in Amsterdam op 17 april 2024. © Casa de SM el Rey

Voordat het diner begint, is het gebruikelijk dat de gasten en hun gasten kennis maken met de gasten. Een traditie die koningin Letizia niet heeft opgegeven ondanks moeilijkheden met staan ​​vanwege het zenuwstelsel van haar Morton, onthult het Spaanse persbureau EFE. Deze pathologie veroorzaakt pijn in de voeten, geaccentueerd door het dragen van schoenen met hoge hakken. Dus wilde de moeder van prinsessen Leonor en Sofia gaan zitten en ongeveer 240 mensen begroeten. Om 20.34 uur namen Willem-Alexander, Maxima, Felipe en Letizia plaats aan de hoofdtafel.

READ  Slecht weer: Nederland heeft minder te lijden dan zijn buren
Koning Willem-Alexander houdt een toespraak ter ere van Felipe VI en Koningin Letizia van Spanje tijdens een koninklijk banket in het Koninklijk Paleis in Amsterdam op 17 april 2024.
Koning Willem-Alexander brengt tijdens zijn toespraak een zeer persoonlijke boodschap. © Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM

Op hun beurt zullen de vorsten spreken, koning Willem-Alexander eerst. “Spanje heeft een speciaal plekje in ons hart. Het was in jouw land dat we voor het eerst ons leven begonnen te delen. We werden 25 jaar geleden verliefd op de Feria de April in Sevilla. De rest is geschiedenis…” In de eerste zinnen van zijn toespraak levert hij een ontroerende verklaring af, zijn persoonlijke boodschap in plaats van een gewone toespraak. Het roept ook de bevoorrechte band op die kroonprinses Catharina-Amalia Cervantes met het land onderhoudt. “Een bezoek aan Spanje is altijd als een warme knuffel, die onze oudste dochter, prinses van Oranje, met ons deelt”, onthult ze.

Lees meer >> Katharina-Amalia uit Nederland schittert in robijn voor haar eerste staatsfeest

“Vorig jaar moest ze vanwege de omstandigheden in Madrid wonen. Van daaruit kon ze haar studie aan de Universiteit van Amsterdam voortzetten.” Als de 20-jarige meerdere keren in Madrid is gefotografeerd, is de informatie niet bevestigd door de koninklijke familie. “Dit alles is mogelijk gemaakt door de vriendelijke toewijding van zijn medeburgers en hun grootsheid. Het is een ontroerende demonstratie van vriendschap in een moeilijke tijd. Ik wil mijn oprechte dank overbrengen aan hun Excellenties en aan allen die aan dit streven hebben meegewerkt .”

Filips VI houdt een toespraak tijdens een koninklijke receptie georganiseerd door koning Willem-Alexander en koningin Maxima van Nederland in het Koninklijk Paleis in Amsterdam op 17 april 2024.
Felipe VI houdt zijn toespraak nadat het Spaanse volkslied is gespeeld. © Mischa Schoenmaker/ABACAPRESS.COM

Wat Felipe VI betreft, zijn proclamatie was formeler en herinnerde aan de historische, politieke en sociale aspecten die hun twee landen met elkaar verbinden. Hij gelooft echter dat hun “families eigenlijk heel dichtbij zijn en veel recente historische momenten van persoonlijke of meer officiële aard delen.” Als Willem-Alexander te veel nadruk legt op het verleden, richt zijn neef zich op de toekomst. “Op dezelfde manier stappen onze parlementaire vorsten samen naar deze toekomst, hand in hand met de twee jonge vrouwen van hun generatie, prinses Amalia en prinses Leonor, die diep verbonden zijn met hun natie en haar volk.” Deze avond en voor het eerst is een staatsfeest georganiseerd door zijn ouders voldoende om een ​​glimlach op het gezicht te toveren van een van de belangrijkste aanwezige belanghebbenden.

READ  Het mysterie van het kruis blijft bestaan... een dorp begraaft de hoop op het vinden van Nazi buit
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontbijten met Koning Felipe en Koningin Letizia tijdens een koninklijke ontvangst in het Koninklijk Paleis in Amsterdam op 17 april 2024.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontbijten met Koning Felipe en Koningin Letizia. © ANP/ABACAPRESS.COM

Ook prinses Catherine-Amalia heeft veel aandacht getrokken. Ze schittert in haar vloeiende jurk versierd met een blauwe cape en een pauw bezet met robijnen en diamanten. Voor deze gelegenheid kende koning Felipe hem het Grootkruis in de Orde van Isabella de Katholieke met het Geel-witte Koord toe. Haar moeder, koningin Máxima, had echter niets om haar oudste dochter te benijden: ze koos voor een lange blauwgrijze jurk ontworpen door haar favoriete Nederlandse ontwerper Jan Dominieu. Haar kapsel was de finishing touch van een spectaculaire Stuart-tiara. De centrale diamant, met een lichtblauwe kleur, weegt maar liefst 39,75 karaat!

Catherine-Amalia van Nederland tijdens een staatsdiner ter ere van de koning en koningin van Spanje op 17 april 2024 in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.
Kroonprinses Catherine-Amalia woonde voor het eerst samen met haar ouders een staatsdiner bij. © Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM

Koningin Letizia koos op haar beurt voor een koningsblauwe toilettas van het Spaanse merk The 2nd Skin Co. Ze is vooral dol op een van de oudste juwelen van de Spaanse koninklijke familie, de tiara van parels en diamanten van koningin Marie-Christine (1858-1929). Sommigen zeggen dat het is gemaakt door het Huis van Cartier, anderen door de Madrileense juwelier Ansorena. Sterker nog, niemand weet zeker wie het gemaakt heeft. “Toch duiden de elegantie van het werk en de fijnheid van de zettingen op een juwelier met grote vaardigheid”, verzekert Vincent Meylan, hoofdredacteur van Royalty and Jewellery. Overzicht.

Uitgereikt ter ere van Koningin Máxima, Filips VI en Koningin Letizia der Nederlanden tijdens een Staatsbanket in het Koninklijk Paleis te Amsterdam op 17 april 2024.
Koningin Máxima der Nederlanden werd getooid met een Stuart-tiara. © Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM
Koningin Letizia van Spanje tijdens een koninklijk banket in het Koninklijk Paleis in Amsterdam op 17 april 2024.
Koningin Letizia van Spanje draagt ​​de parel- en diamanten tiara van koningin Marie-Christine. © Mischa Schoenmaker/ABACAPRESS.COM

Na de toespraken was het tijd voor een drankje. Ondanks het strikte protocol van de staten die partij zijn, heerst er een goedmoedige sfeer en proosten de vier vorsten als oude vrienden. Maxima's glimlach is bijna aanstekelijk. Laat ten slotte het diner beginnen. Filipe en Letizia zullen zich hun eerste keer als koning en koningin in het huis van hun neven nog lang herinneren!

READ  Nederland: Een voorbeeld voor telewerken?
Koningin Letizia, Prinses Margrid der Nederlanden, Felipe VI, Kroonprinses Katharina-Amalia, Koning Willem-Alexander, Prinses Beatrix en Koningin Maxima tijdens een staatsfeest in het Koninklijk Paleis in Amsterdam op 17 april 2024.
Koningin Letizia, Prinses Margrid der Nederlanden, Filips VI, Kroonprinses Catherine-Amalia, Koning Willem-Alexander, Prinses Beatrix en Koningin Máxima poseerden voor de gelegenheid. © Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM