Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is de wedstrijd “Dekalwhippen” in Nederland tot eind oktober?

Wat is de wedstrijd “Dekalwhippen” in Nederland tot eind oktober?

Tot eind oktober worden Nederlandse gemeenten uitgenodigd om samen met hun inwoners op zoek te gaan naar tegels en straatstenen in hun tuinen. Een meerjarige nationale wedstrijd om het bewustzijn te vergroten over het belang van het creëren van koeleilanden in steden om hittegolven en hittegolven tegen te gaan.

Laat zoveel mogelijk tegels verdwijnen! Dit is het uitgangspunt van de landelijke wedstrijd Tegelwippen die van 21 maart tot en met 31 oktober door heel Nederland wordt georganiseerd. Doel: straatstenen en plavuizen in particuliere tuinen vervangen door gras, bloembedden, bomen en voortuinen en daarmee Nederland transformeren “Heel weerbestendig, prettig voor insecten en dieren, koel op warme dagen en super schattig!”Kunnen wij lezen? Officiële website van concurrentie.

Creëer bewustzijn over het vergroenen van steden

De eerste editie van deze wedstrijd, in het leven geroepen om individuen aan te moedigen hun tuinen en privégroene ruimtes te ontdoen van ‘harde’ grond (tegels, platen, straatstenen, enz.), vond plaats in 2020, te midden van de Covid-19-pandemie. Alle sportcompetities zijn opgeschort, Remko Moen Markar, Frank Lee, ontwerper bij Creative Concept Agency, heeft een origineel idee om een ​​competitie te creëren tussen individuen uit twee van de grootste steden van Nederland: Amsterdam versus Rotterdam. Een knipoog naar de conflicten van Twee iconische voetbalteams van het land. Het doel is om te doen “De stad is heel mooi, groen en regenloos”.

Resultaten van de races: Na vier maanden zijn er 94.426 tegels uit twee steden verwijderd! Sindsdien wordt de wedstrijd ieder jaar door het hele land herhaald. “Elk trottoir dat verdwijnt, is een overwinning voor de bodem en de biodiversiteit.”Roel van Dijk, directeur van Stichting Steenbrück, zegt: In een interview met Voogd. Sommige deelnemende gemeenten hergebruiken gescheurde tegels: met name de gemeente Amersfoort, gelegen ten zuidoosten van Amsterdam, gebruikt tegels uit tuinen om de fundering van huizen die dreigen in te storten te verstevigen.

READ  Nederland verlengt gezondheidsbeperkingen tot 20 april

Nederlanders zijn niet de enigen die games en uitdagingen gebruiken om het bewustzijn over het vergroenen van steden te vergroten. In 2023, Hun Belgische buren in de Vlaamse regio Ook Degelwippen heeft het roer overgenomen: verschillende gemeenten zoals Brugge, Antwerpen, Gent en Leuven namen deel aan de challenge. Dit jaar is de competitie hervat: sommige steden gaan zelfs zo ver dat ze zichzelf kiezen “Bestratingsbreker van de maand” !