Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wie zal Lukaku vervangen door de demonen: de achtervolging van de negen voor Doha

Zijn spelplan moet echter werken zonder zijn beste spits, Romelu Lukaku, die herstellende is van een hamstringblessure. Dat was al het geval in negen van de dertien wedstrijden die de Rode Duivels vorig seizoen speelden. Wegens schorsingen, blessures of het volgen van de optie om geen spelers te selecteren die meer dan 50 interlands hebben gespeeld. En elke keer heeft Roberto Martinez nu andere alternatieven moeten gebruiken dan in het verleden.

Optie 1: Batshuayi

Hij was al nummer 2 in de hiërarchie achter Lukaku. De afwezigheden van Christian Benteke (niet inbegrepen) en Divock Origi (geblesseerd) bevestigen deze trend alleen maar. “Martinez vordert door de sporthiërarchie en ik kan me geen andere speler voorstellen dan Batshuayi om Lukaku te vervangen”, merkt onze adviseur Alex Teklac op.

Juni-nieuwkomer Loïs Openda, die dit seizoen al met Lens (4 goals) heeft laten zien dat hij zijn sterke stijging doorzet, blijft ook onder de topscorer van Fenerbahce. “Qua ervaring blijft Michy Loïs voor”, bevestigt Robert Martinez bij de microfoon van RTL Sport.

Michy Batshuayi is echter geen copy/paste van Lukaku. “Zijn profiel is uniek en geen enkele speler is identiek, vooral om te spelen in het systeem dat Martinez wil”, merkt Alex Teklak op. Lukaku speelt in de spil, houdt de bal, terwijl Batshuayi veel vangt en erg mobiel is, soms overdreven. .Hij heeft een meer verspreide kant in het spel, maar het is ook een vorm van roekeloosheid die een voordeel kan zijn.”

Optie 2: Openda

Roberto Martinez geeft grif toe: “Loïs Openda is de grootste verrassing van de afgelopen maanden binnen de groep.”

READ  Vélo Mag - De buitengewone Gabriel Muller, werd prof op 33 na drie jaar fietsen

De bijdrage is nog steeds anders dan die van Michy Batshuayi. “Hij dribbelt meer, speelt diep en heeft ruimte nodig, wat voor België niet vaak gebeurt”, analyseert Alex Teklak.

“Hij heeft een uitstekende snelheid en een groot bewegingsvermogen. Nu is hij erin geslaagd om effectief voor het doel te zijn”, beaamt de coach.

Zijn idee lijkt echter te zijn om de oud-Bruggespeler in de tweede helft te ontslaan. “Met de nieuwe mogelijkheid om vijf wissels te maken, verandert dit de manier waarop we werken, rechtvaardigt dit zichzelf. Het is nu zeldzaam dat spitsen 90 minuten spelen. Dus alle spelers moeten bereid zijn om te profiteren van hun opkomst voor de wedstrijd.”

Optie 3: Fout 9

Met het verleden van Dries Mertens dat meerdere seizoenen als 9-leugenaar bij Napoli koppelde, en het heden van Eden Hazard bij Real Madrid als alternatief voor Karim Benzema, kwam het idee om een ​​ander profiel aan de top te gebruiken. Het kan in Roberto Martinez’ hoofd ontspruiten.

Batshuayi en Openda zullen echter tegelijkertijd een fysiek probleem hebben totdat voor deze optie wordt gekozen. Vooral omdat de Spaanse coach niet dezelfde kijk op zaken heeft voor Eden Hazard.

“Ik beschouw het niet als een valse 9”, denkt Martinez, die Hazard alleen op die positie testte tijdens een wedstrijd tegen Brazilië op het WK 2018, waardoor Lukaku naar rechts kwam en de Braziliaanse kant pijn deed. “Er is geen goede of foute keuze in het voetbal, maar we doen het beter in ons systeem als er een vast nummer 9 is en Eden de ruimte om hem heen gebruikt.”

READ  Messi doet het al beter dan Ronaldo in zijn transfer

“We zouden al moeten weten hoe Eden met deze situatie in Madrid wordt geconfronteerd, maar voor mij is het een slecht idee, verzekert Alex Teklak. Maar als het idee in Martinez opkomt, zal het nodig zijn om Eden duidelijk te maken dat het is slechts een hulp in de afwezigheid van Romelu.”

Aan de andere kant is de Fed-coach van plan om Hazard een record te geven. op de linkervleugel. “Deze twee wedstrijden zijn een goede kans om hem tijd te geven om te spelen. Maar het gebrek aan minuten baart mij geen zorgen over zijn niveau, want hij is nu volledig vrij van enkelpijn sinds de operatie.” Kwam in juni. Mijn zorg is meer hoeveel wedstrijden een speler kan spelen als hij niet veel minuten en snelheid in zijn benen heeft.”

Optie 4: Binair

Onder Martinez speelde België zelden met twee spitsen. Maar Martinez deed hetzelfde aan het begin van de wedstrijd tegen Nederland afgelopen juni, evenals in de laatste 16 van het EK tegen Portugal. In dit 3-4-1-2-schema werd Eden Hazard gebruikt om Romelu Lukaku te ondersteunen. Deze keer zou naast Batshuayi kunnen zijn.

“Met Antonio Conte bij Chelsea speelde Hazard ook wel eens 3-5-2″, besluit Alec Teklak, die Martinez desondanks zijn systeem niet ziet veranderen. Het is onwaarschijnlijk omdat hij zijn hele filosofie op 3-4-2-1 baseerde. Het zal niet veranderen vanaf het begin van de wedstrijd, maar misschien tijdens de wedstrijd. Over het algemeen is het idee de moeite waard om naar voren te brengen. Omdat in het geval van Lukaku’s afwezigheid bij de wedstrijden in het WK, het de focus op de aandacht van de naaf.”

READ  Danilo Pereira voltooit Lionel Messi voor de wedstrijd van Real Madrid