Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Werking en einde loopbaan van Yoann Huget (Toulouse), slachtoffer van achillespeesruptuur

Werking en einde loopbaan van Yoann Huget (Toulouse), slachtoffer van achillespeesruptuur

Tolusen Stadium maakte op sociale media bekend dat Yuan Huget maandagmiddag een operatie onderging vanwege een gescheurde achillespees. De internationale vleugel (63 caps), die zaterdagavond (16-34) volledig stopte tijdens de wedstrijd tegen Racing, voerde overdag een MRI-scan uit die de eerste voorspelling van de aard van zijn blessure bevestigde.

De 33-jarige bevestigde het einde van zijn voetbalcarrière, in een video die maandagavond op Instagram werd geplaatst. “Ik verlaat het proces, alles is goed verlopen. Nu is het tijd voor een nieuw leven!” Zei hij, zittend op zijn ziekenhuisbed op krukken, zijn rechterbeen met een beugel. “Mijn lichaam sprak voor het einde van het seizoen en mijn carrière. We ontmoeten elkaar heel snel om nieuwe uitdagingen aan te gaan!”

“Geen wonderen of verrassingen, het leven is zo en je moet het accepteren. Hoe dan ook, ik heb echt alles gegeven en het gaf me rugby zelfs zo goed x 10 !!!! “, Huget schreef opnieuw naast de video.

De Franse dubbele kampioen met Toulouse (2008 en 2019), Yoann Huget behaalde tussen 2010 en 2019 63 keuzes met het Franse team, nam deel aan het WK (2019) en scoorde 14 pogingen.