Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Francois Pinault nodigt de wijnwereld uit voor een overnameproject

In een open brief aan zijn “mede-eigenaren van Bordeaux Grand Cruise”, die hij ons stuurde, nodigde de miljardair-zakenman hen uit om samen te komen voor een overnameproject, dat hij zou steunen.

De derde rijkdom in Frankrijk en het zevenentwintigste fortuin in de wereld, François Pinault, is de eigenaar van het Château Latour, een eersteklas hoofdrestaurant in Pauillac, in Gironde. Sinds 1998 is de oprichter van de luxegroep Kering (voorheen Pinault Printemps Redoute) via zijn holding Artémis de grote baas van Stade Rennais FC, de volgende tegenstander van de Girondins op zondag.

In crisis sinds het besluit van King Street om zich terug te trekken, is de Girondins de Bordeaux een monument in gevaar. En voor François Pinault, een liefhebber van wijn en voetbal, moet het tijd zijn om in te pakken. In een open brief die hij naar “Sud Ouest” stuurde, riep hij de andere eigenaren van de Bordeaux Grand Cruise op om de club te redden.

Over hetzelfde onderwerp


Crisis in de Girondins de Bordeaux: ons dossier

Het was een ware donderslag in de lucht van Girondin de Bordeaux. Op 22 april kondigde King Street, de eigenaar van de club, aan dat het “niet langer de club wil steunen en haar huidige en toekomstige behoeften wil financieren.” Als gevolg hiervan werden de Girondins de Bordeaux onder de bescherming van de handelsrechtbank van Bordeaux geplaatst.

“Een open brief aan mijn collega’s, de eigenaren van Bordeaux Grands Crus

Zoals alle Franse voetbalfans, werd ik geraakt door het idee om Girondin de Bordeaux te zien die dreigde te verdwijnen. Breton en eigenaar Stade Rennais, al decennia lang heb ik gepeild in hoeverre de identiteit van een club en, indien mogelijk, de successen ervan deel uitmaken van het sociale contract van de regio.

Dertig jaar in het leven van Bordeaux, via Château Latour, denk ik dat het bestaan ​​van de legendarische club, de Girondins, belangrijk is voor Bordeaux, waarvan de invloed en het evenwicht alleen alle wijnbezitters kunnen herkennen.

Welke economische macht kan zich in deze regio tot doel stellen de Girondianen te beschermen en te ontwikkelen? De wereld van wijn en in het bijzonder de eigenaren van geweldige wijnen.

Door legitieme regels voor clubeigendom kan ik geen plan opstellen om de Girondins over te nemen, aangezien mijn groep de enige aandeelhouder is van Stade Rennais. Enerzijds sta ik klaar om mijn steun te verlenen aan elk proces dat de spelers in de wijnbereidingsindustrie ondernemen en ik zal dat met enthousiasme doen.

Dus nodig ik mijn mede-eigenaren uit om elkaar te ontmoeten om een ​​project voor te bereiden dat de Girondins kunnen overnemen. “

READ  Manchester City leidt Guardiola en corrigeert Bielsa Leeds