Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wereldbeker Qatar: een Belgische minister draagt ​​naast Infantino ook de “One Love” -armband

“Ik denk dat het een symbolisch krachtig gebaar was dat België de boodschap moest uitdragen”, legde ze uit. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Hajjah Lahbib, droeg de “One Love” -badge op de tribunes, die België en andere Europese keuzes verwierpen, Tijdens de zege van de Rode Duivels op Canada woensdag in Qatar.

Hajja Lahbeeb was aanwezig op de tribunes van het Al Rayyan Stadion naast FIFA-voorzitter Gianni Infantino in het bijzonder. Voor deze wedstrijd in het WK 2022. Gianni Infantino legde me uit waarom hij ervoor koos om de Rode Duivels de armband niet te laten dragen een liefdeVolgens de FIFA-regels. “Deze regels zijn niet van toepassing op de tribunes”, legde ze uit aan de RTBF-microfoon, “ik deed mijn jas uit en presenteerde de armband.

Onder de dreiging van “sportsancties” door de FIFA, lieten België en zes andere Europese landen aanwezig in Qatar – Duitsland, Engeland, Denemarken, Nederland, Wales en Zwitserland – hun aanvoerder in de steek, die deze kleurrijke armband droeg die symbool stond voor Inclusie en diversiteit.

hand voor de mond

“Ik weet dat Eden Hazard (aanvoerder, noot van de redacteur) het graag op de grond had willen dragen”, vervolgde Hajj Lahbib, eraan toevoegend dat hij sinds het begin van het toernooi in Qatar was aangekomen om openhartige discussies te voeren. Qatarese diplomatie en “de verdediging van de mensenrechten”.

Een andere Duitse minister, Nancy Wesser, die verantwoordelijk is voor het interieur en haar sporttas bedekt, verscheen ook op de tribune met deze armband tijdens de wedstrijd van Duitsland tegen Japan, die eerder vandaag op het programma staat in het Khalifa International Stadium in Doha.

READ  FC Nantes-Mercato: Werd Keita aangemoedigd om Joker te rekruteren?

Op het gras, de tijd van de traditionele foto van het team voor de wedstrijd, Duitse spelers lijken hun handen voor hun mond te houden In een duidelijk protest tegen de beslissing van de FIFA.