Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Belgische minister verschijnt op de tribune met de “One Love” -badge naast Infantino

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hajja Lahbib woonde woensdag de overwinning van de Rode Duivels op Canada (1-0) bij op het WK 2022 en verscheen voor Gianni Infantino met de “One Love”-badge.

Dit is een nieuw sterk gebaar tegen de FIFA. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Hajj Lahbib, was woensdag aanwezig op de tribunes voor de deelname van de Rode Duivels aan het WK in Canada (1-0). Ze verscheen op de tribunes van het Ahmed Bin Ali-stadion met de “One Love” -badge in haar hand en wisselde een paar woorden met FIFA-president Gianni Infantino.

>> Live België – Canada (1-0)

‘Wij zitten niet op mensenrechten’

“We zullen zien of je hem een ​​gele of een rode kaart geeft. Mensenrechten zijn niet politiek, ze zijn universeel. Voetbal is een populaire sport die de waarden van diversiteit en solidariteit uitdraagt. Qatar is een belangrijke partner. Maar wij wel zit niet op mensenrechten”, legde ze uit aan onder meer Belgische media Avond, vóór de vergadering. “Het gaat over opkomen voor mensenrechten, LGBT-mensen, opkomen voor minderheden en praten over vrouwenrechten”, voegde ze eraan toe.

>> WK 2022: live nieuws

Hajja Habib is een zeer toegewijde politieke figuur. Ze knipte begin oktober een haarlok af tijdens een zitting in het parlement ter ondersteuning van Iraanse vrouwen, en hekelde de “ondraaglijke” repressie van demonstraties door het regime in Teheran.

Eerder op woensdag droeg de Duitse minister van Binnenlandse Zaken belast met sport Nancy Weser tijdens de ontmoeting tussen Duitsland en Japan (1-2) ook de “One Love”-armband die de organisatoren niet wilden. De teamgenoten van Thomas Müller staken voor de aftrap hun handen voor hun mond op de teamfoto, uit protest tegen de dreiging van sancties van de FIFA om het dragen van de “One Love” -armband te voorkomen.

READ  Heeft Mark Zuckerberg de UFC voor een avond geprivatiseerd?

Volgens verschillende federaties heeft de wereldvoetbalbond gedreigd met “sportieve straffen” voor leiders die deze armband dragen. Geconfronteerd met deze bedreigingen hebben Engeland, Wales, België, Denemarken, Duitsland, Nederland en Zwitserland allemaal toegegeven aan hun respectievelijke aanvoerders die een gele kaart kregen voor zo’n allesomvattend spandoek, terwijl ze zeiden dat ze “teleurgesteld” waren over de starheid van de FIFA.