Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duitsland werd uitgeschakeld door Japan en is al in gevaar voor de rest van de competitie

Duitsland werd uitgeschakeld door Japan en is al in gevaar voor de rest van de competitie

De Duitsers, die de score openden, vielen woensdag uiteindelijk in hun eerste WK-wedstrijd op het Japanse nationale team.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

Duitsland miste een WK-reünie. De wereldkampioen van 2014, die in 2018 werd uitgeschakeld in de groepsfase, werd op woensdag 23 november uitgeschakeld door Japan (1-2) in zijn eerste wedstrijd van het WK 2022. In een soms saaie sfeer in Khalifa Doha Stadium (Qatar) De Duitsers kwamen echter op voorsprong dankzij een strafschop van Ilkay Gündogan (33e), zonder toevlucht te nemen tot enige beschutting.

Geduldig, de Japanners speelden hun schoten goed en keerden het tij dankzij de komst van Ritsu Doan (75e) en Takuma Asano (79e), die Manuel Neuer bedroog, werd door zijn verdediging in de steek gelaten. Dankzij dit indrukwekkende succes namen de mannen van Hajime Moriyasu om 17.00 uur tijdelijk de leiding in Groep E, voor Spanje-Costa Rica. Aan de kant van die van Hans-Dieter Flick wordt zondag een reactie tegen de Spanjaarden verwacht, die net als in 2018 de transfer van de laatste 16 finale dreigt te zien.

READ  Griezmanns verjaardagstaart, rap en toespraken voor nieuwkomers, blues op het feest in Clairefontaine