Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wereldbeker Dames: Spanje in de Paralluelo Wereld |  TV5MONDE

Wereldbeker Dames: Spanje in de Paralluelo Wereld | TV5MONDE

Selma Baraluelo had succes kunnen hebben in de atletiek, maar de 19-jarige Spaanse tiener heeft voor voetbal gekozen om te profiteren van haar razendsnelle tempo, waardoor La Roja aan de vooravond van de laatste vier wedstrijden van de Women’s World Cup blijft.

Als het vrijdag in Wellington (03:00/01:00 GMT) tegen Nederland slaagt, zal Spanje, het opkomende land van het vrouwenvoetbal, hun eerste halve finale van het WK in drie wedstrijden spelen.

Als de dubbele Ballon d’Or van de titel, Alexia Putellas, de top van het label bezet, is Paralluelo, haar teamgenoot van Barcelona, ​​niet ver van het goede spoor voor de Iberiërs.

De linkshandige, die in de vier tot nu toe gespeelde wedstrijden als starter begon, schitterde in de Ronde van 16 tegen Zwitserland (5-1): haar tackles en passes droegen bij aan de aanvallende flair van haar team, een van de beste aanvallen in de concurrentie.

Baralelo’s goede verstandhouding met zijn teamgenoten in de frontlinie, Jennifer Hermoso en Esther Gonzalez, stelde coach Jorge Vilda in staat om van opstelling te wisselen.

Gonzalez gaf toe dat “Selma niet te stoppen is”.

“Ze is uniek. Ze is een zeldzaam karakter, ze komt uit de atletiek, ze heeft veel kwaliteiten met haar linkervoet en een zeer goede aanval”, beschreef teamgenoot Aitana Bonmati, die ook grip op haar had bij Barcelona. , voor. De competitie.

De geboren Zaragoza groeide met één voet op het voetbalveld en met de andere op de atletiekbaan, waar ze uitblonk in de jeugdcategorieën.

uitgebreide lijst

Paraluelo, nationaal kampioen op de 300 meter, hinkstapspringen, 60 meter horden en 300 meter horden, koos er pas op 16-jarige leeftijd voor om zich serieus aan voetbal te wijden, nadat blessures haar plannen voor de 1.000 uur in twijfel trokken.

“Ik begon met beide sporten toen ik zeven jaar oud was. In het begin was het voor de lol. Naarmate ik ouder werd, besefte ik geleidelijk dat ik macht had”, zei ze in een interview met FIFA Media.

“Om naar grote dingen te streven, moet je volledig betrokken zijn bij sport”, zei ze.

In de selectietrui maakte ze in een mum van tijd haar prijzenlijst open: wereldkampioen en Europees kampioen onder 17, vorig jaar won ze vorig jaar de U-20 World Cup in Costa Rica.

En Baralelo scoorde twee doelpunten in de laatste wedstrijd tegen de Japanners, die je terugvindt in de halve finales van het “grote” WK.

Ze verhuisde dezelfde zomer naar Barcelona, ​​vanuit Villarreal, en won ook het kampioenschap en de Champions League in haar eerste seizoen bij de Catalaanse moloch.

Het succes inspireerde Roja om naar Oceanië te komen om het bestaande systeem te veranderen. Net als Barcelona, ​​dat zich een plekje heeft veroverd tussen zijn Engelse, Franse of Duitse rivalen, hopen de Spanjaarden het WK een slag toe te brengen.

De vroege uitschakelingen van Amerika, Duitsland en Brazilië hebben misschien de weg vrijgemaakt, maar hun Nederlandse tegenstanders in de kwartfinale delen dezelfde ambities en teamdiepte.

“Het Spaanse nationale team heeft een selectie van 23 beste spelers ter wereld”, zei coach Vilda.