Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wereldbeker alpineskiën |  Michaela Shifrin brak het record voor de eindoverwinning

Wereldbeker alpineskiën | Michaela Shifrin brak het record voor de eindoverwinning

Met haar veelzijdigheid, consistentie en manier van skaten waarmee ze haar sport kon beïnvloeden, werd Mikaela Shiffrin al beschouwd als de grootste skater in de geschiedenis. Nu is het officieel een statistiek. De Amerikaan won met 87H Hij zegevierde in zijn WK-carrière, zaterdagochtend op de slalom in Ore, Zweden, en overtrof daarmee het doel van Ingmar Stenmark in 1989.


Shiffrin hoefde niet eens haar beste run ooit neer te zetten tijdens haar tweede optreden, ze schaatste heel goed in haar eerste optreden. Met een voorsprong van 0,69 seconden op Anna Swin Larson moest ze gewoon zichzelf zijn en ervoor zorgen dat ze met gratie en precisie over elk onderdeel navigeerde.

“Ik voelde me zelden tevreden met mijn ski tijdens de tweede run, vooral omdat ik duidelijk wilde winnen. Als je een leider hebt, moet je slim zijn, maar ik wilde ook snel zijn. Ik schaatste precies zoals ik wilde. Het was geweldig,” legt ze uit na de race, terwijl ze comfortabel in de extra grote Commander’s-stoel zit, gecombineerd met haar Oakley-zonnebril, Barilla-hoed en haar Atomic-schaatsen.

Foto door Pontus Lundal, AFP

Michaela Schiffrin

Iedereen stond op het punt om een ​​leuke tijd te hebben. Iedereen wilde getuige zijn van de geschiedenis.

Toen ze de bodem van de baan bereikten, was Shiffrin verbaasd. Een beetje zoals bij elke overwinning. Ondanks een kleine vertraging aan de top, versloeg ze nog steeds haar prioriteit en eindigde ze 0,92 seconden voor Wendy Holdner. “Het is moeilijk te accepteren,” gaf ze toe.

Terwijl ze naar binnen gleed, hield de nieuwe koningin haar mond wijd open. Hij sluit zijn mond en snakt naar adem, niet wetend wat hij met zijn handen moet doen. Ze gaat op de grond zitten, zoals zo vaak, en observeert het moment. Onder andere alleen.

Foto door Pontus Lundal, AFP

Michaela Schiffrin

Holdner en Swen Larson kwamen naar haar toe. ” Jij gek ongelooflijk ! Ze liet Al Suwaidi los voordat hij haar in zijn armen nam.

READ  Sky Sports bevestigde dat Pogba weggaat van Manchester United en op weg is naar Paris Saint-Germain

register

Zijn broer Taylor liet zich door de veiligheidsbarrières gaan om zijn jongere zus vast te pakken, in volle catwalk-show. Schiffrin had het niet verwacht.

“Ik wist niet eens dat mijn broer en schoonzus zouden komen”, zei ze. Het maakt het nog specialer! »

Misschien zal Shiffrins dit moment voor geen goud willen missen. Het wonderkind van de familie had zojuist de recordboeken voor alpineskiën herschreven.

Foto door Alessandro Trovati, Associated Press

Michaela Shifrin en haar broer, Taylor

De Amerikaanse, die maandag 28 kaarsjes uitblaast, brak zes jaar voor haar geboorte een mijlpaal.

Ongetwijfeld de grootste vrouwelijke skater aller tijden, ongeacht geslacht, ze heeft er 87 gewonnenH Zijn overwinning in 246H race. Dat betekent dat het een slagingspercentage heeft van 35,3%. Deze heeft er ook 136H Het functionele platform is gelijk aan 55,2%. Verbazingwekkende personages, die voor altijd deel zullen uitmaken van de legende.

Het meest verbazingwekkende aan Shiffrin, en de reden voor haar respect en waardering, is haar vermogen om te schitteren en te winnen in alle disciplines. Er zijn maar weinig skiërs die kunnen bogen op zo’n diversiteit. Shiffrin is in alle gevechten en zou nooit bij Stenmark zijn gekomen als ze alleen gefocust was op technische evenementen, haar favoriete veld.

In haar carrière behaalde ze 53 overwinningen op de slalom, 20 op de reuzenslalom, 5 op de reuzenslalom, 3 op de afdaling, 3 op de slalom en 2 op de parallelslalom. Om nog maar te zwijgen van zijn zeven wereldkampioenschappen en twee Olympische gouden medailles.

Het lot van Schiffrin en Stenmark lijkt echter nauw met elkaar verbonden te zijn. Shiffrin won zijn eerste wereldbeker op 17-jarige leeftijd op 20 december 2012, eveneens in Ur. Zweden was de thuisbasis van Stenmark. Terwijl laatstgenoemde 86 scoordeH Op 19 februari 1989 in Aspen, Colorado, in de staat Schiffrin.

READ  Losse loting voor Mahrez en Nasser

Nog een interessant gegeven, de Amerikaans-Zweedse onttroonde precies 12 jaar na de dag na haar eerste optreden op het WK, op 11 maart 2011, toen ze nog maar 15 jaar oud was.

Historisch seizoen

Shiffrin beleeft een van zijn beste seizoenen ooit. Deze langverwachte overwinning is zijn 13eH In 28 races dit seizoen. Haar beste resultaat is 17 overwinningen in 2019. Na haar tegenslagen op de Olympische Spelen van Peking afgelopen winter bewees ze dat haar nederlaag nooit mag tellen.

Volgende week worden er nog seizoensfinales gespeeld in Andorra, maar ze heeft haar drie belangrijkste doelen voor 2023 al bereikt: de grote Crystal Globe winnen, de gigantische bobslee winnen en de meest succesvolle skater ter wereld worden. Met die winst is ze in een goede positie om de wereldbol weer omhoog te brengen in slalom.

Toen de FIS-onderzoeker haar bedankte voor het interview en haar feliciteerde met haar overwinning, vroeg Shiffrin of ze iets kon toevoegen, voordat de microfoon volledig uit haar mond wegvaagde. “Ik wil mijn team gewoon bedanken voor dit seizoen en een hele carrière. Na al die jaren is het geweldig en ik wil ze gewoon bedanken voor alles.”

Nieuw merk Saint Germain

Na een paar weken geleden uitgeroepen te zijn tot wereldkampioen slalom, blijft Lawrence St. Germain indruk maken op de show. Dankzij twee foutloze runs waarin ze als leeuwin van de blokken kwam, eindigde ze de dag op de vijfde plaats, haar beste WK-resultaat.

“Ik ben vooral blij met mijn tweede run”, zei de 28-jarige vanuit zijn hotelkamer in Zweden. Misschien maakte ik wat meer fouten dan de eerste keer, maar mijn positie leek meer op die van het WK. »

READ  Yuri Tillmans blij om Demons te vinden: 'Ik zal de lucht kunnen veranderen na een gecompliceerde seizoensstart'

Bovendien is alles voor haar een kwestie van vertrouwen. Sinds ze tot wereldkampioen is gekroond, is Saint-Germain meer geïnspireerd dan ooit en dat vertaalt zich in haar prestaties. “Ik kwam hier niet met het idee dat ik elke race zou winnen. Het is alpineskiën, er kan van alles gebeuren, maar ik wist dat als ik hetzelfde voelde, ik goede resultaten zou kunnen behalen.”

In feite doet Quebecer het in Åre meestal redelijk goed. Het is een koers en koers die goed bij hem past en perfect aansluit bij zijn stijl en voorkeuren. Korte helling, matig en licht hellend terrein, het Zweedse tapijt is in de loop der jaren bijna een veilige gok geworden voor St. Germain.

Foto door Alessandro Trovati, Associated Press

Lawrence St. Germain

“Het geeft me zeker meer zelfvertrouwen, maar soms is een gemakkelijke run moeilijker, omdat het voor iedereen gemakkelijk is, dus je moet echt profiteren van overal op de baan waar je kunt gaan. Zoek veel snelheid”, legt ze uit.

Het is duidelijk dat Saint-Germain iets te zeggen had over de overwinning van Chefren. Ze bekeek het van dichtbij, wetende hoe moeilijk het is om één overwinning te behalen. “Ik ben heel blij dat ik erbij kon zijn op de dag dat ik slaagde. Het was een emotioneel moment en het was indrukwekkend om de race te zien die ze reed.”

Overwinning is het belangrijkste doel van elke schaatser. Dit is niet te betwijfelen. De speelster uit Saint-Ferréol-les-Neiges gaf echter toe dat ze Shiffrin de overwinning wenste zodra ze officieel van het podium was verwijderd.

“Ik hoopte dat ze zou winnen. We wilden hem allemaal vandaag. We wilden erbij zijn om het met haar te vieren.”