Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

We weten meer over het Gazidis-project!

We weten meer over het Gazidis-project!

De verkoop van de club zal naar verwachting in de komende weken worden afgerond. ASSE had gisteren al geïnformeerd over het openen van exclusieve onderhandelingen met Kilmer Sports Ventures, een divisie van het Canadese bedrijf Kilmer Group.

Fragmenten: “De aandeelhouders van AS Saint-Étienne en de Canadese groep Kilmer Sports Ventures voeren exclusieve onderhandelingen met als doel de club over te nemen.

Na meer dan twintig jaar aan het roer van Saint-Etienne te hebben gestaan, hebben Bernard Caizo en Roland Romer besloten de club te verkopen aan nieuwe aandeelhouders die zich inzetten om voort te bouwen op hun visie en de ontwikkeling van de club te versnellen. Om een ​​ambitieuze toekomst voor de club te garanderen, is het hun doel om ASSE in handen te geven van een betrouwbare, ervaren en financieel sterke speler.

Na enkele weken van discussies hebben de aandeelhouders van ASSE vandaag aangekondigd dat ze exclusieve onderhandelingen zijn begonnen met Ivan Gazidis, voorzitter van Kilmer Sports Ventures, met als doel door te gaan met de verkoop van alle aandelen van de ASSE Groupe. Kilmer Sports Ventures is een Canadese familiegroep, eigendom van Larry Tannenbaum.

De verkoop moet in de komende weken worden bekrachtigd, zodra de informatieverplichtingen en het overleg met belanghebbenden en relevante autoriteiten zijn afgerond.”

Dus Larry Tannenbaum, oprichter van Kilmer Sports Ventures, president en CEO van Kilmer Group en president van Maple Leaf Sports and Entertainment, zou de Groenen moeten kopen (L’Equipe rapporteerde een uitkoop van € 20-25 miljoen voor de sociale media-aandelen). Daarnaast 5 miljoen euro bij promotie naar de elite). Maar Ivan Gazidis is het gezicht van dit project.

READ  Lionel Messi, een avond zonder nieuwe zorgen

Gazidis wil zich richten op jongeren

Deze laatste zal volledig worden belast met het beheer van de club. Le Parisien legt ons uit dat Gazidis ‘op de achtergrond moet blijven terwijl hij alles beslist’. Gisteren specificeerde RMC namelijk dat Jason Rosenfeld en Hass Fahmi dagelijks aanwezig zouden moeten zijn bij Saint-Etienne, terwijl de voormalig algemeen directeur van Arsenal (2009-2018) en CEO van AC Milan (2018-2022) de ‘president’ zal zijn. ”. Gezichtsbijdrager Larry Tenenbaum.”

Altijd in overeenstemming ParijseJean-François Soukas en Loic Perrin blijven in hun functie. Om in de loop van de tijd te stabiliseren of eenvoudigweg om transformatie te garanderen? Alleen de toekomst zal het leren. Gazidis wil bij zijn aankomst in ieder geval niet alles op zijn kop zetten en zal in eerste instantie vertrouwen op ‘lokale ervaring’.

Een ander belangrijk punt dat Le Parisien noemt, is dat Gazidis wil vertrouwen op jonge spelers. Zijn project wordt pas over een paar seizoenen beoordeeld. De geboren Johannesburger wil aan het einde van zijn carrière niet afhankelijk zijn van spelers, maar wil juist bouwen op de middellange/lange termijn. We mogen daarom verwachten dat ASSE zijn trainingscentrum zal ontwikkelen, spelers na de training zal rekruteren en speeltijd zal geven aan verdienstelijke jongeren. Uiteraard zal er een handelsstrategie worden gehanteerd, zoals tegenwoordig bij vrijwel alle profclubs het geval is. De sleutel zal zijn om de beste elementen lang genoeg te behouden om de club te laten groeien.