Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“We kunnen nederig zijn met positieve arrogantie”

De Red Lions stegen naar hun niveau door hun eerste wedstrijd tegen Nederland te winnen (3-1). Een perfecte start voor ons nationale team en zijn keeper Vincent Vanach heeft maar één doel: getooid worden met goud.

In een interview met Olivia Burley legt de doelman van Red Lions eerst uit hoe hij zich psychisch voorbereidt. “Ik maak altijd een foto van de muzikant die het hele jaar door zijn toonladders oefent. Op de dag van het feest komt hij er een beetje normaal uit. Ik heb een paar jaar geleden mijn routine gevonden en het stelt me ​​in staat om te ontstressen, of ik nu een vriendschappelijke of een Olympische finale speel. Ik zet mezelf niet meer onder druk.


►►► Lees ook : The Belgians in Tokyo #37 – Red Lions: Grote ambities na recente nationale optredens


In Tokio hebben onze hockeyspelers maar één idee: het kampioenschap winnen. “De ambities zijn er, we gingen naar Rio voor een medaille. Ik won geen zilver, maar ik verloor het goud. De bedoelingen zijn hier duidelijk, het doel is om het goud te gaan pakken. We hebben de ervaring die we nodig hebben en we hebben geleerd van deze fouten en van het winnen van het WK. Je leert minder als je wint dan wanneer je verliest. We hebben ervaring opgebouwd, veel jongens zijn 30 jaar oud, jonge mensen zijn in goede vorm op de set en niet bang. Als ze een fout maken, weten ze dat we achter hen staan ​​om in te halen.

Ik wil alle Belgen trots maken.

Zonder publiek en midden in een gezondheidscrisis zijn deze Olympische Spelen heel anders dan andere. De moeilijke context met de overstromingen die België troffen, houdt ook iedereen bezig. “Dit is een Special Olympics, en ik hoop dat het uniek is. We moeten ‘s ochtends speekseltesten doen en de hele dag een masker dragen. In de eetkamer staat een plexi tussen iedereen. Het dorp is een aparte bubbel, ik kon de avond van onze aankomst niet slapen vanwege de opwinding, de emotie keert terug. Het is een evenement dat elke atleet verwacht in zijn carrière. Sportfans zullen ons volgen en steunen ondanks het tijdsverschil, iedereen zal trots zijn. Mensen hebben het dit jaar zwaar gehad door de verspreiding van het coronavirus en overstromingen. Staan, glimlachen en trots zijn zal iedereen ten goede komen. Dit wil ik alle Belgen meegeven.

READ  In Qatar heeft de verwachte komst van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain voorlopig slechts een zwakke weerklank gevonden.

Naast de prestatie van zijn gezin ambieert de 33-jarige atleet een zeer goede oogst voor de hele Belgische delegatie. “We kunnen nederig zijn met positieve arrogantie en zeggen dat we niet bang zijn en dat we veel medailles zullen winnen. in Rio, Greg Van Avermaet Hij heeft het goud, en hij heeft zijn medaille al in de lift. Het was een echte simulatie van medailles die elkaar volgden, dus we zeiden tegen onszelf: “Waarom wij niet?”. Het is echt verdubbeld, en ik hoop dat het hier ook zo uitpakt.

Volgende wedstrijd Red Lions: maandag tegen Duitsland om 14.30 uur.