Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Charlene Bacon’s aanvoerder na dag één op de Olympische Spelen in Tokio Tokyo

Charlene Bacon als herder. Op de eerste racedag deze zondag in Enoshima tekende de regerend Olympisch kampioen een zeer goede introductie. Op een licht winderige ondergrond, tussen de 6 en 9 knopen, begon de Française met een overwinning in de eerste ronde en eindigde vervolgens als zesde en tweede in de volgende twee rondes.

Dankzij deze resultaten kon ze de leiding nemen in het algemeen klassement, voor de Poolse Zofia Keplacka (4-1-14) en de Italiaanse Marta Maggetti (6-3-3). Als de kandidaten reageren, hadden de Britse Emma Wilson, vierde, en de Israëli’s Katie Spichakov, vijfde, Charlene Bacon’s grootste rivaal, de Nederlandse Lilian de Geus, een gecompliceerdere start ondanks de aangename reactie in de laatste ronde. 11-1).

In totaal loopt La Rochelles (3 punten) voor op Bolognese (5 punten) en Italiaan (6 punten). De Geus wordt zesde (9 punten). Regatta-evenementen komen op maandag vanaf 05.00 uur.

“Het is een geweldige eerste dag! Maar het is hard, heet, zo fel onder deze wind, Bacon uitgelegd. De eerste ronde was skiën, dat lukte goed. Het grote pluspunt voor vandaag is dat ik goed van start ben gegaan. 2e race, ik stond op het punt om 3e te worden, maar ik miste mijn baan met de luchtboei, ik dacht dat het zou eindigen, maar er was een stroming…Eindelijk ben ik 6e, nog steeds waar. In de laatste race was ik in goede vorm, maar in de tweede ronde stond ik tegenover de Poolse vrouw die, in plaats van me te vermijden, op me klom. Ik moest 360 graden doen, of zelfs iets meer. Ik draai terug naar rechts, denkend dat ik een slechte run heb. Maar ik probeerde een optie met de wind naar rechts, kreeg het goed en klom er 2.

READ  Sky Sports bevestigde dat Pogba weggaat van Manchester United en op weg is naar Paris Saint-Germain