Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat u moet weten over Maccabi Tel Aviv, de toekomstige tegenstander van OGC Nice

Wat u moet weten over Maccabi Tel Aviv, de toekomstige tegenstander van OGC Nice

Ondanks de nieuwe spanningen van de afgelopen dagen tussen Israël en Palestina, OGC Nice reist volgende week donderdag naar Bloomfield Stadium om het op te nemen tegen Maccabi Tel Aviv In de eerste etappe van de European League kwalificaties. De Israëlische club kwam donderdagavond als overwinnaar uit de derde voorronde op Aris Thessaloniki, ondanks de 2-1 nederlaag in Griekenland. Het voordeel behaald in de heenwedstrijd (2-0) stelt de meest succesvolle club in Israël in staat om Aiglons te vinden voor een plaats in de groepsfase van C4.

Om deze Twitter-inhoud te bekijken, moet u cookies accepteren sociale netwerken.

Met deze cookies kunt u rechtstreeks delen of interactie hebben op de sociale netwerken waarmee u bent verbonden, of inhoud die oorspronkelijk op die sociale netwerken is gepubliceerd, integreren. Het stelt sociale netwerken ook in staat om uw bezoeken aan onze sites en applicaties te gebruiken voor personalisatie en reclametargeting.

Beheer mijn keuzes

De meest succesvolle club in Israël

24 landstitels, 24 Israël Cups gewonnen, Maccabi Tel Aviv is gewoon de drukste club van het land. McCabe, opgericht in 1906, heeft vooral de lijst met prijzen in de vorige eeuw uitgebreid en Zijn suprematie is in de eenentwintigste eeuw uitgedaagd. De laatste landstitel dateert van 2020 en vorig seizoen eindigde de club uit Tel Aviv als derde achter Maccabi Haifa en Hapoel Beersheba, waarmee de sportclub twee jaar geleden in de European League te maken kreeg.

Een team met de beste Israëlische spelers

Als je naar het team van Maccabi Tel Aviv kijkt, zijn er maar weinig namen die in het oog springen. Sommigen hebben zich echter ontwikkeld in de grote Europese competities, zoals de Spaanse verdediger Enrique Saboret, die trainde bij Athletic Bilbao, de Portugese middenvelder Andre Geralds, die trainde bij Sporting Portugal of de Kroatische spits Stipe Berica, die met name Udinese heeft gepasseerd in de Italiaanse Serie A. (71 wedstrijden / 11 doelpunten). 80% van het personeelsbestand bestaat uit Israëlische spelers en we vinden met name de beste spelers van het land, zoals verdediger Nir Bitton (39 caps/3 goals) die lange tijd voor Celtic Glasgow speelde (271 caps) voordat hij naar huis terugkeerde . deze zomer. hetzelfde voor Lokaal icoon Eran Zahavi De aanvaller van het Israëlische elftal (70 caps / 33 goals), die vorig seizoen in Nederland de kleuren van PSV droeg en deze zomer ook terugkeerde naar het land. Hij was het die donderdagavond in Griekenland de kwalificatiegoal maakte, nadat hij al had gescoord in de heenwedstrijd.

READ  Barcelona, ​​​​Paris Saint-Germain - Mercato: Xavi flitste op Messi's teamgenoot

Coach terug op de bank

De Servische coach Vladimir Ivic (45), die deze zomer op de bank werd benoemd, moet de plek nog ontdekken. De voormalige aanvallende middenvelder uit Joegoslavië in de vroege jaren 2000 (7 interlands) heeft Maccabi Tel Aviv tussen 2018 en 2020 al twee seizoenen gecoacht. Het winnen van twee landstitels tijdens zijn ambtstermijn. Met een zeer hoge gemiddelde score (2,25 punten/wedstrijd) en een productieve aanvallende speler opende de coach de poorten van Engeland. Watford, die degradeerde naar de tweede klasse, benoemde hem in augustus 2020 op de bank. Maar de ervaring was van korte duur en de Servische speler werd zes maanden later van het veld gestuurd (10 overwinningen in 22 wedstrijden). Sindsdien heeft de Serviër de bank niet gevonden en hier keert hij terug naar een club die sinds zijn vertrek geen landstitel heeft gewonnen. Hij heeft zich sinds het begin van de Europese campagne in 3-5-2 ontwikkeld met een zeer dicht middenveld.

Bloomfield Stadium zou deze zomer OGC Nice hosten

Aren Maccabi Tel Aviv heeft hem al Frans horen spreken. Gerenoveerd in 2019, Dit stadion heeft een capaciteit van ongeveer 30.000 toeschouwers, in het bijzonder gastheer van de laatste twee toernooien van het kampioenschap. Vorig seizoen versloeg Lusk Jocelyn Jorvinek met 1-0 van Paris Saint-Germain. Enkele weken geleden herwon de Parijse club zijn trofee door FC Nantes, de Franse bekerwinnaar, te verslaan op … Na de teleurstelling in mei zal de club van Nice dan ook proberen de goede weg op te gaan met als doel zich te kwalificeren voor C4 , in dit stadion dat ook de andere twee clubs van de heuvel Aviv herbergt. Tegen Aris Salonica in de derde voorronde eerste etappe, kwamen bijna 22.000 Israëlische fans achter hun team duwen.

READ  [Cyclisme] Daan van Sintmaartensdijk won de eerste etappe van de Flèche du Sud in Kayl