Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom speelt het Nederlands elftal in het oranje?

Waarom speelt het Nederlands elftal in het oranje?

Het Nederlands team na hun overwinning op de VS in de Ronde van 16 van het WK 2022.

©Reuters

Oranje is al sinds het ontstaan ​​in de 16e eeuw de favoriete kleur van Nederland. Het was eigenlijk Guillaume Nassau, Prins van Oranje, die de opstand leidde tegen Spanje, waaronder Holland en Zeeland.
Willem van Oranje ontleent zijn titel aan de Franse stad Vaucluse, die de Nederlandse familie van Nassau in 1544 erfde. Willem – of Willem in het Nederlands – gaf de Nederlanders veel: zijn geest van onafhankelijkheid, zijn verlangen naar een verenigd land, zijn motto: “Ik blijf erbij” (tekst in het Frans), dat is in de stad Orange en in Nederland. De heersende familie staat nog steeds bekend als Oranje-Nassau. Het huidige volkslied wordt genoemd Hoofd Wilhelmus, “Willem” In het Frans.

Waarom zijn er geen sinaasappelen in Nederland?

Als eerbetoon werd oranje de kleur van Nederland. Het sloot zich zelfs aan bij de wit-blauwe vlag, maar met de opkomst van de koopvaardij – een gebied waarin Nederland uitblonk – werd het vervangen door rood, dat van een afstand beter zichtbaar was.

Wat staat er achter deze advertentie?

Vind hier alle spiekbriefjes van Journal de Demain

Wat staat er achter deze advertentie?

Op elke nationale feestdag die op de verjaardag van de koning valt (sinds de troonsbestijging van koning Willem-Alexander op 27 april) kleden Nederlanders zich van top tot teen in het oranje. Wat het spel betreft, het is hetzelfde. Ook heeft hun team een ​​bijnaam: The Oranje En het wordt uitgesproken “Biologisch”.

Om meer te horen:

READ  Nederland 'overvol': rapport roept op tot 'beperking van immigratie'