Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een geweldige primeur voor Katharina-Amalia uit Nederland!

Een geweldige primeur voor Katharina-Amalia uit Nederland!

Dinsdag 20 september 2022 deed Katharina-Amalia uit Nederland voor het eerst mee. Prinsjestock, “Prinsendag”, met zijn ouders, koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Deze dag, een belangrijke gebeurtenis in het Nederlandse politieke leven, markeert het begin van een nieuwe parlementaire zitting. Een belangrijke stap naar toekomstige soevereiniteit.

Zoals elk jaar is de Prinsjestock Het wordt gevierd op de derde dinsdag van september in Nederland. Prinsjesdag is een van de hoogtepunten van het Nederlandse politieke leven: het einde van de zomervakantie voor de regering en het begin van een nieuwe parlementaire zitting.

Catherine-Amalia vergezelt haar ouders, de koning en koningin der Nederlanden, naar het Binnenhof, de zetel van het parlement in Den Haag. © Sander Koning/ANP/ABACAPRESS.COM

Koning Willem-Alexander houdt de jaarlijkse troonrede, zegt Verdronken Naast Koningin Maxima. Maar dit jaar werd het protocol een beetje door elkaar geschud: voor het eerst sloot kroonprinses Catherine-Amalia zich aan bij het soevereine paar. Onlangs ingeschreven aan de Universiteit van Amsterdam, ontsnapte de Oranjeprinses een dagje om van deze rituele dag te genieten.

Katharina-Amalia en koningin Máxima rijden in een koninklijke koets.
Prinses van Oranje en koningin Máxima in koninklijke koets. © Frank Van Beek/Pool/ANP/ABACAPRESS.COM

De koninklijke familie arriveerde per traditioneel schip op het Binnenhof, de zetel van het parlement in Den Haag Clausen-jassen, of carouse vitre in het Frans. Alle drie gekleed in hun feestoutfits om deze speciale dag te vieren. De koningin draagt ​​een grijze gestructureerde jasjurk van Pencellel met Dior Minatier, terwijl Amalia schittert in een smaragdgroene Asos-jurk en Fabian Delvigne-hoofddeksel. Prins Constantijn en Prinses Laurentian gingen in een ander rijtuig.

Willem-Alexander van Nederland houdt de Koningsrede tijdens het Prinsjestad-evenement op het Binnenhof op 20 september 2022.
Willem-Alexander van Nederland houdt de Koningsrede tijdens het Prinsjestad-evenement op het Binnenhof op 20 september 2022. © Robin Van Lonkhuijsen/ANP/ABACAPRESS.COM

De koninklijke familie betreedt het Binnenhofterrein Het bijwonen van de meest plechtige troonrede, gehouden voor de Staten-Generaal, bestaande uit Eerste en Tweede Kamer. We zullen samenwerken voor het welzijn van Nederland, verzekert mijn grootmoeder Willem-Alexander aan het einde van haar toespraak in 1948, en we zullen hoop en hernieuwd geloof zien dat verandering in ons land altijd een geleidelijk proces is, bereikt door samenwerking. Dat was in het verleden en dat is het nu.”

READ  In Nederland bevelen experts enige terughoudendheid aan bij de omgang met Kovit-19

Traditioneel maakte de regeringsleider plannen voor het nieuwe jaar bekend en stelde de minister van Financiën de nationale begroting voor het volgende jaar voor.

De koninklijke familie betreedt het terrein van de Koninklijke Schowburg om getuige te zijn van de kroningsrede.
De koninklijke familie verlaat het Binnenhof na de troonsbestijgingsrede van de Vorst. © Robin Van Lonkhuijsen/ANP/ABACAPRESS.COM

Terug op Paleis Noordeinde begroeten Willem-Alexander, Maxima, Catharina-Amalia, Prinses Laurentian en Prins Constantijn de grote menigte die hen komt aanmoedigen. Een dag die de toekomstige vorstin zich de rest van haar leven zeker zal herinneren, ze neemt langzaam maar zeker steeds meer officiële taken op zich.

Het Koninklijk Huis zwaait naar het publiek vanaf het balkon van Paleis Noordeinde.
Het Koninklijk Huis zwaait naar het publiek vanaf het balkon van Paleis Noordeinde. © Koen van Wiel/ANP/ABACAPRESS.COM