Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom de situatie in Nederland zorgwekkend is

De Braziliaanse variant wint aan kracht in het land en zal volgens een project naar verwachting in de zomer grotendeels veranderen in Nederland.

De Braziliaanse variant B1, een van de vele rassen die in Brazilië in omloop is, staat de afgelopen dagen in het middelpunt van de discussie. In Brazilië draagt ​​deze “manasvariant” voor het grootste deel bij aan de verslechterende gezondheid van het land, en de zorgen in Frankrijk zijn nu voorbij. Stop vluchten Uit Brazilië, net als andere landen zoals Portugal.

Video – Braziliaanse variant: wat vereist is, is verplichte isolatie

Maar deze variant van Manas, die zeer besmettelijk is en zeer resistent tegen antilichamen die door het vaccin of natuurlijke infectie worden geproduceerd, bestaat al in veel landen. Het komt vooral voor in Latijns-Amerika, met 23,8% van de proeven die de afgelopen vier weken in Chili zijn ingezet, 66,7% in Costa Rica en 9,1% in Ecuador, volgens gegevens uit het raamwerk. GISAID

Nederland “maakt zich zorgen over de opkomst van Braziliaanse diversiteit”

Deze variatie bestaat ook in Europa, maar in mindere mate wordt 0,5% van de positieve gevallen gerangschikt in Frankrijk, 5,4% in België en 1,8% in Nederland, nog steeds volgens het GISAID-raamwerk. In Frankrijk is het aandeel van de Braziliaanse variant B1 al enkele weken stabiel op 0,5% in opeenvolgende onderzoeken. Maar naarmate het aantal gevallen over een aantal weken toeneemt, neemt de aanwezigheid van de Braziliaanse variant mechanisch toe.

In Nederland, waar de B1-variabiliteit laag is, met 1,8% van de gevallen in de afgelopen vier weken, is de verbetering bijzonder zorgwekkend. “Het RIVM maakt zich zorgen over de opkomst van de Braziliaanse variant omdat deze anti-vaccin en besmettelijker lijkt”, meldt de Nederlandse pers. Deze dinsdag.

READ  Nederland schorst de adoptie van kinderen in het buitenland

Een variatie die in de zomer in de meerderheid zou kunnen zijn als de voortgang doorgaat

Chandel Reisken, een van de virologen van het bedrijf, omschrijft het groeiend aantal besmettelijke varianten ook als “zorgwekkend”. “We zien de toename van de Braziliaanse variantie en we moeten kijken of deze aanhoudt in dit tempo. Daarom weten we niet of de Braziliaanse variantie zal worden overgenomen uit de Engelse variant”, zei ze, verwijzend naar 9 van de 10 gevallen. op het platteland, legt ze dagelijks uit. Volcrant

Als de Braziliaanse variant zich in dit tempo blijft verspreiden, kan deze in de zomer verder verbeteren, vult dagblad Henk-John Westeneng, neurowetenschapper aan het UMC Utrecht, aan die epidemiologische statistieken volgt.

Op Twitter schreef hij dat de Manas-variant “nu 7% van de opeenvolging van gebeurtenissen vertegenwoordigt, en de voortgang ervan is de meteoriet.

“Variatie verspreidt zich tussen mensen”

Bijzonder zorgwekkend is de situatie in de provincie Gelderland, waar meerdere gevallen van de B1-variant zijn geconstateerd. “De zorg is dat bij individuen die niet naar Latijns-Amerika gaan, gevallen ontstaan ​​die niet aan elkaar gerelateerd zijn, dat wil zeggen dat er variatie is in de circulatie onder de bevolking. Torpedojager Infectieziekte-arts Ashish Brahma.

Buiten Nederland baart ook de B1-variant zorgen, met bijna 900 B1-variantverontreinigende stoffen die zijn gemeld in British Columbia, waarvan meer dan een kwart in het Whistler Sky Resort. In Canada, Portugal en Nederland, die voornamelijk in Latijns-Amerika liggen, zou opschorting van vluchten tussen Brazilië en Frankrijk niet voldoende zijn om de verspreiding van de Manas-variant in Frankrijk, die al in omloop is, te voorkomen. Bouw voordeel op als de situatie aanhoudt.

READ  28 miljard euro voor de strijd tegen klimaatverandering

Lees meer >> Covit-19: Waarom is de Braziliaanse variant een minderheid in Frankrijk?

De B1-variant heeft dezelfde E484K-mutatie als de Zuid-Afrikaanse variant, die vaccinresistent is. Het is besmettelijker dan de onderliggende stam van het virus en mogelijk besmettelijker dan de Engelse variant, waardoor het de overhand krijgt op de Britse variant.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze inhoud: