Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Mark Rutte vermijdt ineenstorting

Nederland: Mark Rutte vermijdt ineenstorting

Op 2 april 2021, 11:41 uurBijgewerkt op 2 april 2021, 16:35 uur

Mark Rutte won opnieuw Zijn bijnaam is meneer Teflon ​ Aan het einde van een debat dat meer dan 13 uur duurde, van donderdag- tot en met vrijdagavond, verdedigde de Nederlandse premier zijn positie als regeringsleider in Nederland onder extremisme. Het Bataafse parlement is ertegen.

Vrijdag om 02.00 uur hebben zijn partners in de huidige coalitie, het CDA (christendemocraten) en de D66 (sociaal liberaal), een motie van wantrouwen tegen hem ingediend. Alle partijen behalve VVT ​​stemden voor, waarvan hij de leider is. Dit resultaat komt neer op een zeer harde veroordeling. Als Rutte niet gedwongen was af te treden, zou hij het vertrouwen van het hele lagerhuis hebben verloren.

Politieke corruptie

Om deze ongelooflijke politieke geschiedenis te begrijpen, moeten we teruggaan naar 15 januari 2021. Op die dag werd zijn regering gedwongen af ​​te treden na een corruptieschandaal over het gezinsloon, waarvoor Mark Rutte verantwoordelijk was. In The Origin of Revelations, plaatsvervangend Peter Omtsikt. Als deze man lid is van het CDA (christendemocraten), lid van de Rutte Coalitie, dan heeft hij de reputatie een agressieve onafhankelijke en irritante vragensteller te zijn.

Ondanks deze affaire met de overheidscrisis won Mark Rutte de handen Vergadering verkiezingen in maart ​ Dit is de vierde keer voor hem. De overwinning is enorm, maar niet verrassend, aangezien de nieuwe regering moet worden gevormd, een moeilijke taak om met 17 partijen tevreden te stellen. Twee “vrouwelijke verkenners” beginnen aan een langdurig adviesproces.

Een van hen, M.P. En vice-premier Khazza Olongren (D66), afgebeeld met hints die suggereren dat Peter Omtsikt een post wordt aangeboden. Enkele geschreven woorden maakten meteen duidelijk dat Mark Rutte de stilte wilde kopen van de man die de corruptie aan de kaak stelde.

READ  Het Nederlands elftal besprak het overslaan van het WK 2022

Instabiliteit, eenzaamheid, verloren

Donderdagavond ontkende Mark Rutte heftig dat hij de zaak van Peter Omtsikt had genoemd en gaf later toe dit te hebben gedaan, zeggend dat hij zich zijn exacte woorden uiteindelijk niet meer herinnerde. Deze interpretaties, die verward en onhandig zijn, veroorzaken verwarring onder de afgevaardigden, vooral de woede van de D66-partij, tot dan toe de meest waarschijnlijke coalitiepartij van Rutte. “De afstand tussen hem en mij duurde”, Kondigt ’s nachts zijn voorzitter Sikrid Gock aan.

Tijdens deze verhitte discussies lijkt Mark Rutte onstabiel, eenzaam, verloren en over het algemeen onwankelbaar. Aan het einde van de stemming werd hij gekozen tot parlementslid. Hij verontschuldigde zich bij de Omtsikt en de Nederlandse burgers en beloofde er alles aan te doen om het vertrouwen te herstellen. Dit is misschien niet genoeg. ‘Als er in de theorie van Rutte een nieuwe regering met dezelfde structuur kan worden gevormd, is dat niet mogelijk Analyse Chris Alberts, politicoloog aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het is onwaarschijnlijk dat D66 en het CDA onder zijn leiding een nieuwe regering zullen vormen. ​ Het nieuwe kabinet zal naar verwachting over enkele maanden niet gereed zijn. Als meneer Teflon die nacht zijn huid niet had beschermd, zou zijn pantser onherstelbaar zijn beschadigd.