Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voormalig Koningin der Nederlanden, Koning en toekomstige Koningin Prinses Beatrix poseren samen voor 85e verjaardag

Voormalig Koningin der Nederlanden, Koning en toekomstige Koningin Prinses Beatrix poseren samen voor 85e verjaardag

Op 31 januari 2023 viert Prinses Beatrix der Nederlanden haar 85e verjaardag. De voormalige vorst heeft recht op nieuwe portretten en foto’s met zijn erfgenamen, zijn oudste zoon, koning Willem-Alexander, en de oudste dochter van de koning, prinses Katharina-Amalia, prinses van Oranje.

Lees ook: Intergenerationele foto’s van koning Harald met toekomstige Noorse heersers

Nieuwe intergenerationele portretten van Nederlandse vorsten

De voormalige koningin van Nederland, die in 2013 afstand deed van de troon ten gunste van haar oudste zoon, koning Willem-Alexander, viert op 31 januari 2023 haar 85e verjaardag. Regering van Willem-Alexander. Beatrix regeerde van 30 april 1980 tot en met 30 april 2013 en volgde haar moeder Juliana op.

Prinses Beatrix der Nederlanden en haar oudste zoon, koning Willem-Alexander, poseren op Paleis Noordeande (Foto: ©RVD – Gemmy Woud-Binnendijk)

Beatrix beëindigde haar 33-jarige regering door ervoor te kiezen af ​​te treden, net als haar moeder vóór haar, net als haar grootmoeder Wilhelmina. Sinds haar troonsafstand staat ze bekend als Prinses Beatrix. Ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag heeft de Rijksvoorlichtingsdienst nieuwe foto’s van de voormalig vorst gedeeld. Deze foto’s zijn gemaakt in het bijzijn van koning Willem-Alexander en prinses Katharina-Amalia, prinses van Oranje, in december 2022 op Paleis Noordinde in Den Haag, de zetel van de koning der Nederlanden.

Nieuwe officiële portretten en intergenerationele foto’s worden gedeeld ter gelegenheid van de 85e verjaardag van de voormalige Koningin van Nederland poserend met de Koning en toekomstige Koningin (Foto: ©RVD – Gemmy Woud-Binnendijk)

Lees ook: Willem-Alexander, Maxima en Beatrix der Nederlanden bij de begrafenis van Constantijn II

READ  Prinses Beatrix helpt Nederlandse egels

Beatrix, Willem-Alexander en Amalia poseren samen voor de 85ste verjaardag van de voormalige Koningin van Nederland.

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Amalia reizen momenteel door Caribisch Nederland, dus Prinses Beatrix kan niet bij hen zijn om haar verjaardag te vieren. Prinses Beatrix denkt misschien dat een van haar zussen, prinses Irene en prinses Christina van Magritte, in 2019 is overleden.

In 2013 trad oud-koningin Beatrix af. Dit jaar viert hij zijn 85ste verjaardag en het 10-jarig bewind van zijn opvolger (Foto: ©RVD – Gemmy Woud-Binnendijk)
Prinses Beatrix en een van haar kleindochters, de Prinses van Oranje, erfgenaam van de Nederlandse troon (Foto: ©RVD – Gemmy Woud-Binnendijk)

Beatrix en haar overleden echtgenoot prins Klaus kregen drie zonen: Willem-Alexander, Friso en Constantijn. Prins Friso overleed in 2013 op 44-jarige leeftijd. Hij had twee dochters: Luana, Gravin van Oranje-Nasa, en Zaria. Prins Constantijn en zijn vrouw prinses Laurentien kregen drie kinderen: gravin Eloise, graaf Casimir en gravin Leonore van Oranje-Nassa. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn ouders van drie dochters: Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane. Amalia is 19 jaar oud en prinses Alexia viert in juni 2023 haar 18e verjaardag. Prinses Arian is 15 jaar oud.

Foto-avatar

Nicolaas Fontaine

Hoofdleraar

Nicolas Fontaine is sinds 2014 freelance webredacteur. Nadat hij copywriter en redacteur was voor verschillende Belgische en Franse merken en media, specialiseerde hij zich in koninklijk nieuws. Nicholas is tegenwoordig de hoofdredacteur van Histories Royals. [email protected]