Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Immigratiebeleid zet regering omver, premier treedt af

Nederland: Immigratiebeleid zet regering omver, premier treedt af

“Vanavond zijn we helaas tot de conclusie gekomen dat de meningsverschillen onverenigbaar zijn. Om deze reden zal ik binnenkort namens de hele regering mijn ontslag indienen bij de koning”, zei Rutte op een persconferentie.

“De regering heeft geen overeenstemming bereikt over maatregelen die moeten worden genomen om de toestroom van asielzoekers onder controle te houden, zoals bericht in Den Haag”, schrijft de Nederlandse publieke radio en televisie op de website OUR. “Dit is het einde van het kabinet-Rutte IV”, voegt hij eraan toe.

Bijgenaamd ‘Teflon’, al 12 jaar aan de macht ondanks schandalen – waardoor hij de langstzittende premier in de geschiedenis van Nederland is – heeft dhr. Rutte won in januari 2022 na 271 dagen zijn vierde coalitieregering. Onderhandelingen.

Maar de regeringsleider van de liberaal-rechtse VVD heeft de afgelopen dagen problemen gezaaid onder zijn partners uit rechts en centrum, en eiste van hen ontvangst om de verdeeldheid zaaiende maatregelen rond asielzoekers voort te zetten.

Toewijzing voor aantal kinderen

Mark Rutte heeft geëist dat de drie andere partijen in de regerende coalitie, de christen-democraten van het CDA, de liberale centristen van D66 en de kleine protestantse groepering ChristenUnie, instemmen met het instellen van quota voor het aantal kinderen in conflictgebieden. Asiel in Nederland.

Hij vroeg ook dat vluchtelingen die al in Nederland gevestigd zijn, zich niet bij hun kinderen daar zouden mogen voegen als ze het maandelijkse quotum van 200 kinderen al hadden bereikt.

Maar de twee meest flexibele partijen op het gebied van immigratie, ChristenUnie en D66, zijn tegen het plan.

READ  Paconic International is de nieuwe technologiepartner voor Ideal 2.0 in Nederland

De ChristenUnie, een aanzienlijk deel van het electoraat in de Bijbelkortel, een conservatief deel van het land, verzet zich traditioneel tegen een strikt beleid ten aanzien van het accepteren van aanvragers vanwege haar religieuze overtuigingen.

“We zijn allemaal geschapen en geliefd door dezelfde God, en van Hem hebben we de aarde ontvangen waarop we leven. Daarom geloven we dat het onze plicht is om een ​​veilige plek te bieden aan degenen die lijden onder rampen, oorlogen, vervolging en onderdrukking”, Kristen Uni schrijft op haar website.

Na de eerste gesprekken op woensdag kwamen leden van de regering van donderdag op vrijdag opnieuw bijeen om de voorstellen van de premier te bespreken, zonder dat dit tot een akkoord leidde en speculatie aanwakkerde over een snelle val van Rudds vierde regering, zoals hij algemeen bekend staat. Nederland “Rutte IV”.

Sinds het begin van zijn eerste mandaat in 2010 is dhr. Rutte en zijn liberaal-rechtse partij hebben te maken gehad met concurrentie en druk van verschillende extreemrechtse partijen, met name de PVV van Geert Wilders, die sterk gekant is tegen ‘immigratie’.

Nu de coalitie implodeert, moet premier Mark Rutte opnieuw de parlementaire race betreden met het oog op een vijfde termijn als premier.

Hij kan echter binnen zijn partij te maken krijgen met concurrentie voor de functie van lijstleider.

Deze verkiezingen, die aanvankelijk gepland waren voor 2025, zouden binnenkort moeten plaatsvinden en zouden in de komende maanden kunnen plaatsvinden.

Een nieuwe pro-boerenorganisatie die zich verzette tegen de EU-milieuregels won meer zetels bij de regionale verkiezingen in maart, die ook de samenstelling van de Senaat zullen bepalen, waarbij de race om plaatsvervangende zetels zwaar belooft te worden voor de partijen in de vertrekkende regering.

READ  Een herdenking gewonnen door de Nederlandse overheid voor Rs