Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe Nederland een fietsland werd

Hoe Nederland een fietsland werd

In Nederland wordt 27% van de verplaatsingen per fiets afgelegd, tegenover slechts 4% in Frankrijk. Tot de jaren zeventig was er echter overal in Europa een trend om de auto te bevoordelen. Er is een burgerbeweging gekomen om de situatie te veranderen.

Gepost door:

1 minuut

De boodschap ‘stop met het vermoorden van kinderen’ was duidelijk. In 1971 bereikte het aantal verkeersslachtoffers in Nederland een tragisch record: 3.300 doden, waaronder 400 kinderen. Dit was voor een groep burgers aanleiding om actie te ondernemen.

De leden demonstreerden op de fiets, bezetten verschillende ongevalslocaties en kinderen speelden in alle veiligheid buiten in voor het verkeer afgesloten straten.

“Er zijn grote demonstraties geweest, bijvoorbeeld in Amsterdam, waar ruim 10.000 mensen samenkwamen voor het Rijksmuseum, maar er waren ook hele kleine bijeenkomsten die zich op een bepaalde straat concentreerden”, legt Marjolein de Lange van de historische wielervereniging Fietsersbond uit.

Provélo-enthousiastelingen werkten samen met de autoriteiten om een ​​betere infrastructuur te bouwen. Tegenwoordig telt Nederland ruim 35.000 km aan fietspaden en rondom het treinstation van Amsterdam zijn maar liefst 22.000 plekken om je fiets te stallen. Hoewel er nog steeds meer fietsen zijn dan mensen in het land, blijft het aantal auto’s stijgen en zal naar verwachting in 2030 de 10 miljoen bereiken.

Wat is NTR?

💥 Dit zijn de media die je moet volgen voor de Europese jeugd
🤝Geïnitieerd door France 24 en Deutsche Welle
💬 Beschikbaar in 6 talen

📲 Aan Instagram, Netwerk licht, TikTok, Twitteren En Facebook