Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor het eerst van het seizoen wordt OGC Nice gecontroleerd door de LOSC

Voor het eerst van het seizoen wordt OGC Nice gecontroleerd door de LOSC

De Ligue 1-editie 2023-2024 ging vrijdagavond van start op de grasmat van Allianz Rivera, toen OGC Nice gastheer was van LOSC voor de eerste dag van het toernooi. Een goede collage tussen twee ploegen met verschillende lotsbestemmingen tijdens het seizoen dat net is afgelopen (Nice eindigde als negende, terwijl Lille C4 speelt met de vijfde plaats). Auteur van een matige zomeropstelling (één overwinning, twee gelijke spelen, twee nederlagen), de Sporting Club, geleid door een nieuwe coach – Francesco Farioli – verwelkomt het Noord-team dat het vorig jaar versloeg in het buitenland en terug l (2-1 dan 1-0 ). De Mastiffs behaalden ondertussen 3 successen uit 5 pre-season wedstrijden (1 gelijkspel, 1 nederlaag) en hoopten deze dynamiek voort te zetten.

Wat biedt de toekomst voor deze advertentie?

Het waren echter de Aiglons die aan het begin van de meeting het meest angstig waren, met name dankzij hun rookie zomerstarter Jeremy Buga op zijn linkerbaan, en met name een afgeweken schot van Chevalier (11). Uiteindelijk kwam de opener van de andere kant met Gaëtan Laborde, afgevuurd door Terem Moffi, die met een rechtsbenige duik de doelman van Lille te slim af was (1-0, 19). De Amsterdammers troffen zelfs nog een keer het net door Khefrin Thuram, maar het doelpunt voor de rust werd afgekeurd wegens een illegale positie (20). Marcin Polka behield de voorsprong van zijn team na een prachtige dubbele redding voor een curlingschot van Jonathan David, gevolgd door een centrale verdediger van Remy Cabella (22).

lezen
Nice Lil: officiële composities

Lager tempo in de tweede helft

Voor rust bleven de noorderlingen druk uitoefenen op hun tegenstander, maar werden verslagen door een waakzame verdediging. En als hij de verwachte taak niet volbracht, was het Polka die zich voor zijn linie onderscheidde door de beslissende poging van Kabila (41) te bekritiseren. Terugkerend uit de kleedkamer bleef de Poolse doelman zijn teamgenoten geruststellen tegen de aanval van de mannen in het wit (51, 66). Chevalier toonde veel vertrouwen aan zijn kant, ook al voelde hij zich minder aangetrokken door de aanvallende sector van Nice (57′). Om het scorevoordeel te beheren, toonden de spelers van Francesco Farioli niet zoveel intensiteit in het spel als in de eerste periode, ondanks enkele interessante situaties dankzij de twee nieuwkomers.

Evan Gisand zette een krachtige voorzet voor het doel, maar Diop zag de bal op het laatste moment nog van richting veranderen door de verdediging (75). Op hun beurt konden de merrieveulens van Paulo Fonseca niets aanmerken op een solide achterhoede in Nice. Maar OGCN lijkt op weg naar een perfecte start in dit Franse kampioenschap, Bavoudi Diakite heeft zijn hol van de Rivièra aangepast met een ongekruiste kopbal uit een vrije trap (1-1, 90 + 4) om het ontembare LOSC voort te zetten in optredens in de laatste 7 seizoenen (4 overwinningen en nu 3 gelijke spelen). Een logische puntendeling met betrekking tot de dynamiek van de ontmoeting, zoals die werd gedeeld tussen de twee formaties met betrekking tot de omgekeerde dominantie van de twee periodes.

kroeg. de
updaten