Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

WK 2023 (F): Kerncijfers in Japan

WK 2023 (F): Kerncijfers in Japan

Thomas Seneke, Media 365: Geplaatst op vr 11 aug. 2023 om 15:57 uur.

De schok van de WK-kwartfinales, vrijdag tussen Japan en Zweden, sloeg om in het voordeel van de Europeanen (1-2), die na hun zege op de Verenigde Staten een nieuwe kleine prestatie neerzetten. Altijd streven om ze eerst te bekronen.

5

Zweden speelt de vijfde halve finale in zijn geschiedenis op het WK. Tot dan toe was zijn record bij de laatste vier slechts één overwinning, in 2003 tegen Canada (nederlaag in de finale tegen Duitsland), tot drie nederlagen in 1991 (Noorwegen), 2011 (Japan) en 2019 (Nederland).

2

Dit is de tweede achtereenvolgende overwinning in een grote competitie voor Zweden tegen de Japanner, na laatstgenoemde thuis te verslaan tijdens de Spelen van Tokio in 2021, in de kwartfinales (1-3). Voorheen moesten we terug naar 0-0 in het zwembad op de Olympische Spelen van 2012 en vervolgens naar de overwinning van Japan op het WK van 2011.

Niet langer heeft een enkel team een ​​perfect record in dit WK, aangezien Japan de enige blijft die al zijn wedstrijden wint. Zweden en Engeland, de andere twee landen die drie wedstrijden in de groep wonnen, vorderden na strafschoppen in de achtste finales.

9

Zweden heeft slechts één van zijn laatste negen WK-duels verloren, in de halve finale van 2019 in extra tijd tegen Nederland (1-0) in Frankrijk. Naast de vier overwinningen dit jaar wonnen de Zweden vier jaar geleden ook al de wedstrijd om de achtste, kwart en derde plaats.

READ  Voorlopige lijst van sperwers in Togo

1

Niet één keer werd Japan geleid tijdens dit WK. Na de nul te hebben gehouden in de eerste ronde, openden de Japanners de score in de ronde van 16 tegen Noorwegen voordat ze met 3-1 wonnen. Ze ondergingen dus vrijdag een dubbele straf in welverdiende vorm.