Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voormalig NBA-speler zegt dat Tony Parker “absoluut verdient” om opgenomen te worden in de NBA Hall of Fame

Voormalig NBA-speler zegt dat Tony Parker “absoluut verdient” om opgenomen te worden in de NBA Hall of Fame

De voormalige basketballer is de eerste Fransman die zaterdag is opgenomen in de Hall of Fame, het Amerikaanse basketbalpantheon, tijdens een ceremonie in Springfield, Massachusetts. Degenen die hem gekend hebben, brengen hem bij deze gelegenheid hulde.

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Tony Parker wordt op zaterdag 12 augustus 2023 opgenomen in de NBA Hall of Fame (illustratieve foto).  (GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP)

Hij kan binnenkort worden ingehaald door Victor Wimpanyama, het Franse wonderkind dat zijn NBA-carrière begint bij de San Antonio Spurs. Maar ondertussen is hij een andere Fransman, die speelde met de Texas-franchise, die gevierd wordt op zaterdag 12 augustus. Tony Parker betrad de Hall of Fame, het equivalent van het Amerikaanse basketbalpantheon. Hij is de eerste Fransman die een dergelijke eer te beurt valt.

Miami Heat-hoofdcoach Erik Spoelstra zag zijn team verliezen van de Tony Parker Spurs in de NBA Finals van 2014. Vorig jaar was het Miami dat de titel won, maar de eerste wedstrijd van het seizoen 2013 was een succes voor Tony Parker, die toen scoorde een doelpunt via de draad, waardoor de Spurs met 92-88 mochten winnen.

“Het was gewoon een krankzinnig schot, een verwoestend schot. De spin en de passnauwkeurigheid waren fantastisch tegen een uitstekende verdediging. Ik zal dat winnende schot om een ​​goede reden nooit vergeten.”

“coole” speler

De vader van Washington Wizards-coach Wes Unseld werd ook opgenomen in de Hall of Fame in 1988, en hij gelooft ook dat Tony Parker zijn plaats naast hem heeft in het basketbalpantheon.

“Hij is duidelijk een geweldige speler. Het zou moeilijk zijn om vele anderen te vinden die alle vakjes kunnen aanvinken die hij gedurende zijn hele carrière heeft aangekruist. Het is een ongelooflijke run en hij verdient de eer om door Tony Parker te worden opgenomen in de Hall of Fame. Het NBA-record is vier titels.” in de competitie met San Antonio tussen 2003 en 2014, de Finale van Meest Waardevolle Speler van 2007 en een zesvoudige All-Star Game-selectie.”