Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lotte Kopecky droomt ervan de Nederlandse dominantie in het wegracen te doorbreken

Lotte Kopecky droomt ervan de Nederlandse dominantie in het wegracen te doorbreken

Lotte Kopecky droomt ervan om zondag de Nederlandse dominantie te doorbreken in de wegwedstrijd van het WK wielrennen op de weg in Glasgow.

Nederland won vijf van de laatste zes edities sinds 2017, waaronder titelverdediger Animek van Vleuten.

Op 40-jarige leeftijd doet de Movistar-renner mee aan haar laatste werelden en stopt ze na de Ronde van Holland in september.

Ze blijft een van de kanshebbers op een parcours van 154,1 km dat eindigt op hetzelfde labyrintische stadscircuit dat de heren afgelopen zondag aflegden.

Maar Van Vleuten is een juweel in de Nederlandse kroon waartoe ook Demi Vollering, winnares van de Tour de France, Lorena Wiebes of Marianne Vos, drievoudig wereldkampioene behoort.

Een overvloed aan goederen die in een team moeten worden beheerd, wordt soms ondermijnd door ego-ruzies.

Lotte Kopecky, vorig jaar zilveren medaillewinnares in Australië, wordt de onbetwiste leider van het Belgische team. De 27-jarige Antwerpenaar maakt het goed. Als tweede in de Tour de France na zes dagen de gele trui te hebben gedragen, won ze deze week net twee wereldtitels op het circuit van Chris Hoy in de puntenkoers en de afvalkoers.

“Ik heb nog steeds honger en ben niet moe. Ik hou van het circuit, maar de weg is belangrijker. Het is een van de races van het jaar voor mij”, zei ze.

Naast Nederland denkt ze dat vooral de Italiaanse Elisa Balsamo, die in 2021 werd gekroond, het bekijken waard zal zijn “omdat ze veel meiden heeft die kunnen hardlopen”.

READ  Rally raid: Dakar op alle schermen!

Terwijl ook de Duitser Liane Lippert en de Amerikaanse Chloé Dygert, getiteld Chrono Thursday, ambities zaaien, is Frankrijk, met Juliette Lapusse in het bijzonder, van plan zich in de strijd te mengen.