Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voetbal Nice – L1: Nice laat ASSE in het plan, neemt Galtier aan

Terwijl de zomervoorbereidingen met Ligue 1-clubs doorgaan, kampt het OGC Nice-team onder leiding van Christophe Galtier met enkele moeilijkheden…

Deze zomer besloot Christophe Galtier Los Angeles, waar hij afgelopen mei voor Paris Saint-Germain tot kampioen van Frankrijk werd gekroond, te verlaten om zich bij Nice aan te sluiten. Met deze selectie heeft de beste coach in L1 een Champions League-geschikte selectie laten vallen voor een andere die volgend seizoen niet de laagste Europa Cup zal spelen. Een beslissing die sommige Franse voetbalfans nog steeds moeilijk te begrijpen vinden, ook al maakt Galtier nu deel uit van het ambitieuze INEOS-project in Aiglons. In ieder geval blijven er vragen rijzen, aangezien de OGCN zijn volgende vriendschappelijke wedstrijd tegen ASSE, gepland voor aanstaande woensdag, afzegde wegens gebrek aan vitaliteit. Deze handeling vond Galtaire beperkt en verplicht.

‘We kunnen deze werkdruk niet aan’

“We zijn afwezig, we hebben twee geblesseerde spelers voor een paar dagen. Het is ook om deze reden dat ik de vriendschappelijke wedstrijd tegen Saint-Etienne wilde annuleren. Ons personeelsbestand is erg klein, erg klein. Het is erg gevaarlijk in de fysieke voorbereiding om over drie of vier dagen weer een gelijke stand te hebben. Het spijt me, ik weet dat het niet gemakkelijk is voor Saint-Étienne. Ik heb donderdag de beslissing genomen, omdat we deze werkdruk fysiek niet aankunnen met zo’n jong en jong personeelsbestand “Start de persconferentie van de Nice-coach die een volledige week training wil hebben voordat hij terugkeert naar de rechtbanken. Ondanks het succes dat hij zaterdag had tegen Dynamo Kiev (2-1), is de sportschool dan ook getuige van een complexe zomervoorbereiding, met nederlagen met name tegen Bastia (0-1) en Lausanne (0-3). Het is aan Galtier om de sleutel te vinden!