Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vierdaagse van Duinkerken – Gianni Vermeersch verheugd met zijn ‘favoriete theater’-overwinning

Vierdaagse van Duinkerken – Gianni Vermeersch verheugd met zijn ‘favoriete theater’-overwinning

(België) Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix) won zaterdag de Koninginnenrit in vier dagen van Duinkerken (2.Pro) door als kopman over de finish te komen op de top van de heuvel in Kassel. De 29-jarige Flandrin weerstond de tweede aanval van Oliver Niessen (AG2R Citröen) en dook zondag weer op voor Philip Gilbert (Loto Soudal), de vierde en nieuwe aanvoerder aan de vooravond van zijn aankomst in Duinkerken.

“Ik ben zeker blij dat ik mijn leuke favoriet heb gewonnen”, zei Gianni Vermeersch. “Het was inderdaad een kleine droom. Ik kom hier heel vaak en deze Mont-Caselle maakt deel uit van een van mijn trainingsmethoden. We wisten dat Philip Gilbert iets zou proberen, maar zijn aanval sloeg veel toe (1,6 km van het einde, noot van de redactie).” Ik moet me aanpassen en mijn ritme vinden voor succes in de comeback. Daarna concentreerde ik me op de sprint in het dorp Kassel. Het was nooit gemakkelijk met de kasseien, maar ik ging er helemaal voor. Eindelijk een beetje geluk want ik heb dit jaar mijn portie pech gehad. Ik werd vaak getroffen door vallen en na de ziekte van Terino. Sindsdien heb ik eigenlijk geen goede gevoelens meer gevonden, tot vandaag. Ik sta aan de start van de GP Vermarc in Rotselaar (15 mei) en daarna in Antwerp Port Epic (22 mei), een wedstrijd die me goed ligt”, besloot Gianni Vermarc. En niet voor niets tekende Gianni Vermarch zaterdag zijn derde overwinning in zijn carrière, twee jaar na zijn succes Specifiek in Antwerp Port Epic (1.1), opende hij zijn rekening in 2017 bij Slag om Norg (1.1) in Nederland (Belga)

READ  De journalist die na de wedstrijd bij nieuwe incidenten werd verslagen door Marseille Ultras