Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nantes wint de Franse beker! – Spelersoverzicht en feedback (OGCN 0-1 FCN) – Voetbal

22 jaar na hun laatste titel won FC Nantes zaterdag in de finale de Franse beker tegen Nice (0-1). Sterker en steviger, de Canarische Eilanden krijgen een rechtstreeks ticket naar de volgende European League.

Nantes wint de Franse beker!  -Dr

FC Nantes wint de Franse beker! Een jaar geleden, dicht bij degradatie, bevestigden de Canarische Eilanden de boete van het seizoen 2021-2022 door hun vierde titel in dit evenement te pakken, na 1979, 1999 en 2000, na Nice (0-1) op zaterdag te verslaan in de laatste. In het Franse stadion.

Een welverdiende toewijding aan de mannen van Antoine Compoire, consistenter en verenigd gedurende 90 minuten, die de volgende oefening in de groepsfase van de Europa League zullen strijden.

Wet van de eerste arbiter

In een geweldige sfeer in het Stade de France begon Nice beter. Aiglon was efficiënt in het persen en was niet ver van het openen van de score, maar Al-Juweiri verloor de controle voordat hij zich aanpaste voor Lafont. FCN wekalarm. Gedreven door een zeer luidruchtige menigte, beperkten de Canarische Eilanden de acquisitievolgorde en duwden hun tegenstanders terug. Blass, die tussen de linies stond, dwong Bulka zelfs zijn lage schot te counteren.

Na een kwartier aarzelen kwam de sportschool weer bij zinnen en hervatte haar opmars. De opkomst van de macht, die bijna werd beloond met een klap van Al-Quwairi flirtte met de positie. De spelers lieten geen goed technisch niveau zien, oefenden meer intensiteit en aarzelden niet om in te grijpen zonder duidelijke kansen te creëren. Een evenwichtige en omstreden afdronk die moeilijk op te lossen is.

Zonder medelijden, de standvastige verdediging van Nantes

Toen ze terugkwamen uit de kleedkamer, maakte Nantes meteen het verschil. Na een hand van El Boudaoui in het gebied hoefde Blass de strafschop niet geforceerd om te zetten (0-1, 47). Gedwongen om terug te slaan, passeerde Niwa de tweede, maar werd geraakt door scherpe tegenaanvallen van hun tegenstanders. In één keer passeerde Simon dicht bij de pauze, maar Rivera’s verdediging hield stand om permanent te voorkomen dat hij wegzakte.

Tot gejuich van de fans van beide kampen blokkeerden Lafont en Girotto twee schoten snel achter elkaar van Guerre en Delort. In het laatste kwartier bleef de OGCN pushen maar Nantes liet hem niet gaan en hij kon rekenen op een ijzeren verdediging om zijn voorsprong tot het einde vast te houden. Een verdiende overwinning voor de ploeg van Antoine Compoire, waardoor de Canarische Eilanden de vierde Coupe de France in hun geschiedenis konden oprichten.

READ  gemak. Rissois Sébastien Haller betreedt de geschiedenis van de Champions League

Wedstrijdresultaat: 6/10

Een geweldige finale, in ieder geval op de tribune, zoals de fans van beide teams een show gaven. Op het veld hadden we een intense en omstreden wedstrijd omdat we op technisch vlak geen geweldige show neerzetten. We verveelden ons echter niet in dit deel dat uiteindelijk kantelt in het voordeel van het team dat het het meest wilde.

Doel :

– Bij het ontvangen van een voorzet vanaf de linkerkant, passeerde Merlijn, maar de bal raakte de hand van El-Budaoui. Straf voor Nantes, die Blass draait door hard te schieten in het midden van de weg, iets naar links (0-1, 47).

Aantekeningen van spelers

Maxifoot kende een score (van de 10) toe aan de opmerkingen van elke speler.

Man van de wedstrijd: Nicholas Balois (8/10)

Een hele grote partij voor de centrale verdediger, die Dolberg pas in de eerste helft trof met gespierde maar zeer zuivere tackles. Hij intimideerde hem en sloeg alle aanvallen van Neuss in zijn gebied af door zich tegen de aanhangers van Nantes te keren. Absoluut de grote man in het spel voor Nantes!

Leuk :

Marcin Polka (5): Eindelijk had de Poolse doelman weinig te doen in deze wedstrijd. Afgezien van het redden van een lichte trap van Blass in de eerste periode, kwam hij niet veel tussen. De gehuurde doelman van Paris Saint-Germain kan absoluut niets doen aan de strafschop van de aanvallende middenvelder bij Nantes.

Jordan Lutumba (4,5): Wedstrijdgemiddelde voor de Zwitserse rechterflank. Hij stond zichzelf wat overwicht toe, maar probeerde zelden te fuseren met El Boudawi. Bovenal liet hij veel ruimte achter zijn rug, Simon.

Jean-Clair Todibo (4): Een moeilijke avond voor de getrainde centrale verdediger in Toulouse. Waarschuwing voor de pauze om een ​​fatale fout te begaan op Kolo Muani, hij had problemen met de vitaliteit van Simon. Zeer nerveus, verloor hij zijn potentieel tijdens de minuten, stel je deze vechtpartij met Moutoussamy aan het einde van de wedstrijd voor.

Dante (6): Aanvoerder Niwa had zichzelf niet veel te verwijten in deze wedstrijd. Hij won vele hete duels tegen de aanvallers van Nantes. We kunnen hem de schuld geven van Grinta’s gebrek aan wanneer de sportschool niet werkte.

Melvin Bard (5.5): De linkse stagiair bij Lyon toonde karakter. Verdedigend weerstond hij de schok van de excessen van de aanvallers van Nantes door hard te spelen. Aan de andere kant was hij weer erg onnauwkeurig in zijn posities, die vaak slecht waren afgesteld. Hij verving de 86e minuut door Samuel Mtusumi (nr).

READ  Manchester City, Real Madrid, Bayern München...een update over de eerste kwalificatie voor de achtste finales

Hicham El-Boudaoui (5): Een ongelukkige avond voor de Algerijnse middenvelder. Door een penaltyfout met de onvermijdelijke hand in het gebied was hij toch een van de meest angstige spelers op zijn rechterbaan. Helaas voor hem kreeg hij niet genoeg steun van Lutumba. De 57e minuut werd vervangen door Justin Kluivert (niet genoemd).

Pablo Paulino Rosario (4): De Nederlandse middenvelder miste zijn wedstrijd. De oud-speler van PSV Eindhoven, die doorgaans zwaar is in duels, slaagde er nooit in zijn collega’s in Nantes te alarmeren en besteedde veel tijd aan het achtervolgen van de bal. De 63e minuut werd vervangen door Mario Lemina (niet genoemd).

Khphren Thuram-Ulien (5.5): In een cruciale positie, terwijl hij de afgelopen weken vooral op de vleugel werd gebruikt, was de zoon van Lillian intrigerend in zijn herstel. Hij toonde echter minder aanvalskracht, afgezien van de doorbraak aan het begin van de tweede helft.

Amin Al-Quwairi (5.5): De linksbenige Newell-spits had in de eerste helft de meeste kans voor zijn ploeg. Daarvoor was hij onhandig door het missen van een makkelijke bedieningskast. Na de pauze zweet Lafont opnieuw, eerst in een schot van Coco, daarna in een ander schot van de doelman van Nantes.

Kasper Dolberg (3): Een zeer moeilijke avond voor de Deense spits. Ondanks wat er op het spel stond, bleek de Scandinavische spits erg slordig te zijn door in duels te worden ingehaald door Pallois. Helaas eerde hij zijn voornaam in deze ontmoeting … Hij werd in de 63e minuut vervangen door Bilal Al-Ibrahimi (niet gerangschikt).

Andy Delort (5.5): De Algerijnse spits gaf alles in deze finale maar viel in de persoon van Pallois op een rots. Hij stond op het punt de gelijkmaker te maken met een schot van dichtbij, maar de andere muur van de verdediging van Nantes, Girotto, was er om te voorkomen dat hij zijn team kon redden.

Nantes :

Alban Lafont (6): De doelman van Nantes had niet zoveel te doen als Polka. Maar hij kon beslissend zijn met een goede redding tegen Guerre voordat hij Girotto de dag in het publiek zag redden met een schot van Delort.

Jean-Charles Castellito (5.5): De Kameroense centrale verdediger had het moeilijk tegen Delort. Hij miste een paar herinneringen en interventies in de eerste periode voordat hij de schroef na de breuk ondanks de stress aandraaide.

Andre Girouto (7): Een goede match voor de Braziliaan. Schoon in zijn sporen, het bevatte Dolberg goed. Bovenal redde de ongelooflijk vaste middenvelder voor zijn lijn met een schot van Delortt vanaf het startpunt om te voorkomen dat Nice de gelijkmaker maakte.

READ  Match: Metz / PSG-armaturen volgens de pers

Nicholas Balois (8): Lees de opmerking hierboven.

Marcus Coco (6): Geplaatst in de rol van de rechterzuiger, heeft de voormalige Guingamp-speler redelijk goed gewerkt om de opkomst van Bard te voorkomen. Zelfs als hij een beetje naar voren gaf, respecteerde hij zijn rol tot zijn exit. Vervang de 83e minuut door Fabio (Nee).

Samuel Moutoussamy (6): De Congolese international wist hoe hij hard moest spelen om de opkomst van de Niois-circuits af te weren. Hij sloot nooit zijn ogen, zelfs niet in de moeilijkste tijden, en aarzelde niet om respect te zoeken.

Chirivella (6): De Spanjaard bracht niet zijn beste versie van het seizoen terug, maar was eerlijk genoeg om zijn aanvallers te dienen. Dankzij de sleuven op de flanken konden de Canarische Eilanden Aiglons verdrijven, die moeite hadden met de passages. De 72e minuut werd vervangen door Wylan Cyprien (niet genoemd).

Quentin Merlin (6): Goede stijgingen in de eerste helft voor de linkerkant van Nantes, die toch last had van de doorbraken van El Boudaoui. Hij had de intelligentie om zich in de laatste 40 minuten terug te trekken om zijn rijstrook af te sluiten.

Ludovic Blas (5): Paradoxaal genoeg was de enige doelpuntenmaker in deze finale minder dan de Canarische Eilanden. Toegegeven, hij kreeg de beste kans van zijn kant in de eerste periode, niet bibberend van de winnende penalty, maar de spelmaker was over het algemeen grillig en minder zichtbaar dan zijn aanvallende partners.

Randall Colo-Moyen (6.5): In een van zijn laatste wedstrijden in Nantes richtte Al-Balawi veel schade aan. Onhoudbaar aan de voorkant van de aanval, had de toekomstige Eintracht Frankfurt-spits van Eintracht Frankfurt het moeilijk met hun hoge tempo en consistente nauwkeurigheid.

Moses Simon (6.5): De Nigeriaanse vleugelspeler was aanwezig in de finale. Aan zijn linkerkant stak hij vaak vuur en bezorgde Todibo hoofdpijn, omdat zijn omvang het moeilijk had om hem bij te houden. Hij had rond het uur een adempauze kunnen nemen zonder een comeback van de Niwa-verdediger te redden. De 72e minuut vervangen door Osman Bakari (niet genoemd).

+ Vind resultaten en waardering voor Coupe de France op Maxifoot

En wie was de beste en slechtste speler in het spel? Reageer hieronder in het veld ‘Opmerkingen’!