Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

video.  Rugby: “Het was een zet die niet had mogen worden gedaan…” De vervelende aanval van Mathieu Jalibert op Greg Aldrete, zijn teamgenoot in de Franse XV

video. Rugby: “Het was een zet die niet had mogen worden gedaan…” De vervelende aanval van Mathieu Jalibert op Greg Aldrete, zijn teamgenoot in de Franse XV

Basis
Ter gelegenheid van de 23e dag van de Top 14 tussen Bordeaux en La Rochelle viel de UBB-flyhalf zijn Franse XV-teamgenoot lastig met een provocerend gebaar na een poging van Damien Benaud.

In terminologie noemen we het een “nuquette”. Destijds was ik er niet zeker van dat Greg Aldrete, derde rij in Stade Rochlet en 15e uit Frankrijk, dit gebaar van Mathieu Jalibert, zijn teamgenoot, zaterdagavond tijdens de Top 14-bijeenkomst in Bordeaux-Park Biggles zou waarderen. .

Terwijl Damien Benaud zojuist een verbluffende try had gescoord, die Mathieu Jalibert had opgezet met een lange trap en Greg Aldrete zich schuldig maakte aan te langzaam reageren om te voorkomen dat de vleugelspeler van Bordeaux scoorde, kreeg de openingshelft van UBB dit (ongepaste) schouderklopje van de gekozen kapitein.

“Greg, hij is een speler die ik respecteer.”

Een scène die er niet voor zorgde dat het internet boos reageerde op de houding van de familie Bordelais ten opzichte van de familie Rochelier. Toen Aldrete onmiddellijk na deze actie naar buiten kwam, leek hij erg gefrustreerd en depressief door het verloop van deze wedstrijd (de nederlaag van Rochelier met 34-14 uiteindelijk). Jalibert, die ook rond het uur van het veld kwam, keerde na het laatste fluitsignaal terug naar deze reeks.

\ud83c\udf99\ufe0f “Gregory is een speler die ik respecteer!”

Mathieu Jalibert vertelt over zijn gebaar na de Damien Benaud-test \ud83d\ude4c#UBBSR pic.twitter.com/byYK5NID2w

– CANAL+ Rugby (@CanalplusRugby) 11 mei 2024

“Ik leunde gewoon op Greg. Dit zijn dingen die je niet moet doen. Ik heb daarna mijn excuses aangeboden aan Greg, ik was een beetje overweldigd door mijn momentum en euforie. Greg, hij is een speler die ik bij deze gelegenheid respecteer, het was fantastisch.” “Een zet die we niet mogen doen”, reageerde de Bordeaux-fly-half op Canal+.

READ  Diefstal van identiteitspapieren bederft transfer naar Bordeaux