Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De fakkel arriveert in Montpellier: een indrukwekkend beveiligingssysteem

De fakkel arriveert in Montpellier: een indrukwekkend beveiligingssysteem

Bij het doorgeven van de Olympische fakkel op maandagmiddag worden twee helikopters, drones en 1.500 agenten ingezet.

“Het is een uniek en buitengewoon evenement, en ik weet zeker dat er veel mensen aanwezig zullen zijn.”“, legt François-Xavier Lauch, prefect van de Hérault, uit. Voordat hij zorgde voor een uniek beveiligingssysteem.

Want de passage van de Olympische vlam door Montpellier op maandag 13 mei zal zeker ceremonieel zijn, maar zal onderworpen zijn aan verder toezicht.

Het is onmogelijk om de vlam te bereiken

Bovendien waarschuwt hij vanaf het begin: wie denkt de fakkel, de dragers ervan en de karavaan te kunnen bereiken, moet zich overgeven. “De fakkel zal in de gaten worden gehouden door een veiligheidszeepbel: fakkelmaarschalks die zullen vluchten, voertuigen van de strijdkrachten, GIGN, motorrijders…”

Er is een apparaat om te voorkomen dat de vlam en de houders ervan de vlam bereiken, maar ook om toeschouwers te beschermen. “Dat geldt nog meer voor de noodaanval, het hoogste alarmniveau van het bestaande Vigipirate-plan.” Er wordt rekening gehouden met terroristische en protestdreigingen.

Ruim 1.500 veiligheidstroepen kwamen met elkaar in botsing

Voor het doorgeven van de fakkel en de duizenden toeschouwers die het willen zien, zullen in de hele staat ongeveer 1.535 wetshandhavers worden ingezet voor het evenement, namelijk 1.088 politieagenten en 447 gendarmes.

Parkeren en verkeer: Neem voorzorgsmaatregelen

Zondagavond moeten alle voorzorgsmaatregelen worden genomen. En nog meer deze maandag. Zowel op Flame Road als in aangrenzende straten is het parkeren van voertuigen verboden. “Vanaf zondag moet u uw auto verplaatsen als de auto geparkeerd blijft staan. Deze wordt in beslag genomen en gecontroleerd door de Explosievendienst.”Vanuit het gouvernement liet hij weten geen grappen te maken over de bijeenkomst en het veiligheidsaspect.

READ  Milieuactivisten leggen een deel van de wereldkampioenschappen stil

Wegen zijn twee uur geleden afgesloten

Wees ook voorzichtig als u de weg op gaat. “Het verkeer wordt twee uur eerder afgesloten totdat het beveiligingssysteem aanwezig is.”Voegt Marjorie Gisoli, interdepartementaal directeur van de Nationale Politie, toe.
Wat het openbaar vervoer, trams en bussen betreft, worden tussen 15.00 en 20.00 uur grote verstoringen verwacht, met vertragingen en incidentele lijnonderbrekingen. Wat parkeren betreft: Foch en Marché-aux-Fleurs zijn gesloten.

Om nog maar te zwijgen van de 180 brandweerlieden, 4 ontmijningsteams, 10 hondenteams, bewakingstroepen en 80 particuliere veiligheidsagenten die huiszoekingen en inspecties uitvoeren. Er komen ook twee helikopters en zeven drones voor luchttoezicht.

En andere verboden…

Om het pad van de vlam te controleren en de effectiviteit van het veiligheidssysteem te garanderen, werden verschillende bevelen uitgevaardigd. Waaronder enkele verboden demonstraties. “Dit betekent niet dat mensen die tegen de Olympische Spelen zijn niet zullen kunnen demonstreren, maar dat kunnen ze uiteraard wel doen, met toestemming.”.

Het vervoer van bepaalde chemicaliën of vuurwerk, zoals wapens en het vliegen met drones, wordt verboden. “Voor degenen die met hun apparaten mooie foto’s van de vlam willen maken: wees gewaarschuwd dat de drone wordt neergeschoten.”