Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Video – Herhaalde overstromingen: wat als inspiratie uit Nederland komt om overstromingen te voorkomen?

Pas-de-Calais en andere Franse departementen zijn de afgelopen maanden herhaaldelijk getroffen door overstromingen.
Hoe voorkomen onze Nederlandse buren overstromingen, ook al ligt hun land onder de zeespiegel?
Reis naar Nederland om hun geheimen te ontdekken.

Volg voor volledige dekking

1 uur 's middags.

Zoals blijkt uit het rapport bovenaan dit artikel steekt de stad Nijmegen (Nederland) een rivier over. Het linkerdeel is er altijd geweest, maar het rechterdeel is daarentegen tien jaar geleden ontstaan. Doelstelling: Het water onder controle houden in geval van overstroming en overstromingen voorkomen.

In plaats van bruggen en water waren er land en huizen. Na het passen ontstaat er een arm. Hiervoor moesten huizen worden gesloopt. “Vijftig huizen moesten worden verwoest. Het is niet zo dat we het over duizenden mensen hebben. Maar het moet heel emotioneel zijn geweest om hier hun hele leven te moeten doorbrengen.” zegt Servais Van Elteren. Hij heeft geluk. Hij kon zijn huis, geclassificeerd als historisch monument, een kilometer verderop verhuizen… een gigantisch project.

Als onze haven beschadigd raakt door water, heeft dat gevolgen voor de economie van een land als Frankrijk.

Peter Personnoon, Manager Technische Informatie

Nederland heeft de bestrijding van de stijgende waterstanden tot prioriteit gemaakt. Omdat een kwart van het landoppervlak onder de zeespiegel ligt, loopt het land een bijzonder risico: tegen 2100 zou het waterpeil met één meter kunnen stijgen. Om miljoenen mensen te beschermen beschikt het land dus over een enorme infrastructuur: sluizen, dammen en dammen die bij storm gesloten kunnen worden. De meest recente, hieronder, is de grootste.

TF1

De deuren van dit stalen monster sluiten automatisch bij een abnormale situatie. De dam ligt bij de ingang van Rotterdam. Het beschermt de tweede grootste stad van Nederland. “Dit systeem beschermt rechtstreeks de levens van 2 miljoen mensen. Technisch Informatie Manager Peter Bersoun legt uit. Maar de eerste haven van Europa. Als onze haven beschadigd raakt door water, heeft dat ook gevolgen voor de economie van een land als Frankrijk.

  • Lees verder

    Lees verder

    Video – “Moe van deze rivier”: In Charente-Maritime willen de slachtoffers van deze overstroming het anker lichten

Om de veiligheid op lange termijn te garanderen, moet het land blijven innoveren. Ontdek alle details in de video bovenaan dit artikel.


Redactie van TF1info | Verslag door Vincent Lamhat, Gauthier DeLobet

READ  Gebarentaal is de nieuwe landstaal in Nederland