Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland kostte de ramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines ruim 166 miljoen euro.

In Nederland kostte de ramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines ruim 166 miljoen euro.

166.127.073 euro en 13 cent. Dit zijn de exacte kosten van de ramp met vlucht 17 van Malaysia Airlines, zoals berekend door de Nederlandse Rekenkamer, Algemeen Reckenkammer. Mediaberichten op donderdag 29 februari RTL-nieuws.

“Dit zijn specifiek de kosten die tien ministeries, twee provincies en 59 gemeenten en overheidsinstanties maken.”Privé tv-verslagen op haar website. ‘De enorme kosten die gepaard gaan met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval’ vermeldt ze.

Het bedrag omvat crisisbeheersing, identificatie van slachtoffers en de repatriëring van hun stoffelijke resten in het zuidoosten van Oekraïne, met name door politie en rijkswacht met hulp van Nederlandse militaire vliegtuigen en Australiërs.

“Tien jaar geleden, op 17 juli 2014, vlucht MH17 [en provenance d’Amsterdam et à destination de Kuala Lumpur] Neergeschoten in Oost-Oekraïne. herinneren RTL. Er kwamen 298 mensen om het leven, waaronder bijna 200 Nederlanders. Nederland moet Rusland verantwoordelijk houden voor het neerhalen van het vliegtuig.

‘De teller blijft tikken’

In deze context schrijven de media dat de Nederlandse regering een kwantitatieve beoordeling nodig heeft van haar eigen kosten voor het beheersen van de ramp om compensatie van Moskou te kunnen eisen.

Volgens Peter Duesenberg, hoofd van de Algemene Rekenkamer, geciteerd door RTL, is de 166 miljoen euro slechts voorlopig. “De teller blijft lopen totdat de reparatieaanvraag volledig is verwerkt” Hij verklaarde.

In november 2022 deed de Nederlandse rechtbank, na bijna drie jaar proces, uitspraak. Bij verstek werden twee Russische staatsburgers en een Oekraïner veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Ze werden ervan beschuldigd betrokken te zijn bij de lancering van de Russische BUK-raket die verantwoordelijk was voor het neerhalen van MH17. Maar het Kremlin heeft zijn eigen betrokkenheid bij de zaak altijd ontkend.

READ  Nederland: de wolf, een onrustige buurman?

[…] Lees meer over internationale post

Over hetzelfde onderwerp: