Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Queen's missie naar Colombia in 33 geselecteerde foto's

Queen's missie naar Colombia in 33 geselecteerde foto's

Keer terug naar Zuid-Amerika voor Koningin Máxima der Nederlanden. Maar niet in Argentinië – het land van haar geboorte, waar ze haar jeugd doorbracht en waar haar familie woont – was de vrouw van koning Willem-Alexander aan het begin van de week. Maar iets verder naar het noorden, in Colombia.

De rest staat na deze advertentie

Tien jaar na zijn bezoek in 2014 keerde Máxima terug om de balans op te maken

Aangekomen op de internationale luchthaven José-Maria-Córdoba in Medellín op zondag 25 februari 2024 arriveerde de vrouw van de Nederlandse soeverein met haar hoed als speciale vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor ontwikkelingsfinanciering.

Tien jaar na zijn eerste bezoek aan deze zelfde omgeving kwam Máxima de situatie in dit gebied in kaart brengen. De nieuwe reis, die zich richt op het bevorderen van goede toegang en veilig en betaalbaar gebruik van financiële diensten en het thema financiële gezondheid, vond plaats in de op één na dichtstbevolkte stad van het land, Medellin, en de hoofdstad Bogotá.

Veldbezoeken, politieke interviews, bijeenkomsten en programmarondetafelgesprekken

De rest staat na deze advertentie

Bij deze gelegenheid benadrukte het Paleis de grote vooruitgang die in tien jaar tijd is geboekt op het gebied van financiële inclusie in Colombia. 60% van de volwassenen heeft nu een bankrekening, tegen 39% in 2011.

Deze scherpe stijging gaat echter gepaard met grote verschillen op nationaal niveau, waarbij achtergestelde groepen bestaan ​​uit kleine bedrijven, kleine boerderijen, mensen die in afgelegen gebieden wonen en vrouwen.

Het was dus met enkele vertegenwoordigers van deze ‘achtergebleven groepen’ dat koningin Máxima van plan was op excursie te gaan. Hij hield ontmoetingen met de president van het land, leden van de regering en de gouverneur van de lokale centrale bank, evenals bijeenkomsten en rondetafelgesprekken met vertegenwoordigers van ontwikkelingspartners, financiële instellingen en fintech-bedrijven.

READ  Koeman's deelname aan loting EK 2024 "Ik wilde Frankrijk vermijden"