Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Boeren zijn betrokken bij wegblokkades

Boeren zijn betrokken bij wegblokkades

Belgische en Nederlandse boeren protesteren sinds afgelopen donderdag tegen de complexiteit van de Europese politiek en eisen betere inkomens.

Politie en Nederlandse media meldden dat honderden boeren maandagavond snelwegen blokkeerden en branden aanstaken tijdens protesten in Nederland.

De politie in de regio Gelderland (midden) bevestigde dat er “acties zijn ondernomen”, en beschrijft in X dat “er brand werd aangestoken, vuurwerk werd afgestoken en er met landbouwvoertuigen over de snelweg werd gereden”. Wetshandhavingsfunctionarissen konden niet zeggen of er arrestaties zijn verricht.

Nederlandse en Belgische boeren sloten zich donderdag aan bij een golf van protesten die in januari door hun Franse tegenhangers in Duitsland, Polen, Roemenië en Griekenland werden gelanceerd.

Dezelfde verzoeken

Het Europese beleid is te ingewikkeld, te lage inkomens, inflatie, buitenlandse concurrentie, opeenstapeling van normen, stijgende brandstofprijzen: de eisen van de Europese boeren zijn in principe in alle landen hetzelfde.

In een poging de woede te onderdrukken heeft de Europese Commissie donderdag maatregelen beloofd om de ‘legitieme belangen’ van de boeren in de EU te beschermen, met name door de ‘administratieve lasten’ van het veel verguisde Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) te verminderen.

Hoogopgeleide mensen

READ  In Nederland mag je paintballen op wolven schieten